Aperitiv tarta cu branza si rosii

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
3 Oct 2019 | 3555 vizualizari
Aperitiv tarta cu branza si rosii

Am vazut aceasta tarta la Bucataras si mi-a placut mult, pentru ca este genul nostru de preparat! Si cum toata vara am adus rosii de la tara, aceasta reteta a venit la fix. Este tare buna si se pregateste super usor. Daca nu aveti timp sau chef sa pregatiti aluatul in casa, puteti cumpara, dar totusi cel pregatit in casa este mai bun si nu este deloc complicat sa il faceti.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
    • 270 gr faina (de tara am folosit eu)
    • 150 ml apa calduta
    • 4 gr drojdie uscata
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare roz de Himalaya
    Pentru umplutura:
    • 250 gr mozzarella (sau alta branza care va place)
    • 2-3 rosii de diferite culori
    • o mana rosii cherry
    • busuioc uscat
    • 1 ou
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare roz de Himalaya
    • 2-3 linguri mix de seminte

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut.

Umplututra: Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o taiati cuburi. Rosiile spalate, le taiati felii pe rotund indepartand cotoarele. Aluatul crescut, il rasturnati pe masa de lucru, pe care presarati putina faina inainte. Intindeti o foaie mai grosuta. Tapetati cu hartie de copt pe o tava de 24/37 cm, asezati foaia de aluat. Puneti bucatile de mozzarella, feliile de rosii, rosiile cherry si presarati putina sare. Bateti spuma oul, apoi il turnati usor peste toata tarta. Deasupra presarati parmezanul ras si semintele. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana tarta prinde o crusta frumoasa deasupra si aluatul este copt.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca 5 minute. Acum este numai buna de servit, fie calda, fie rece, voi alegeti. Vedeti ce simplu se face? Puteti sa o incercati si voi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry

Postat de oanapl

Placinta cu mozzarella, oua de prepelita si rosii cherry

Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur,...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Postat de mirela0911

Aperitiv tarta cu branza si carnati

Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2019, 21:41
la 03.10.2019, 21:49
minunata
la 03.10.2019, 23:13
buna buna
la 03.10.2019, 23:30
Super reteta !
la 04.10.2019, 09:19

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking