Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2017 | 6776 vizualizari
Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures

reteta pentru picnic Pentru aceste placinte delicioase m-am inspirat de la Tabita. 

Ingrediente

  • aluat:
  • 500 g faina
  • 1-2 linguri zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 ml ulei
  • 300 ml apa calduta
  • sare 
  • pentru umplutura:
  • 500 g urda
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Aluatul: Cerni faina, apoi adaugi sarea si oul batut. Drojdia o dizolvi cu zaharul si o adaugi peste faina. Torni putin cate putin din apa calduta si framanti pana cand aluatul devine elastic. Adaugi uleiul si framanti pana se incorporeaza. Acoperi vasul cu un prosop si lasi la dospit pana isi dubleaza volumul.

Umplutura: Bati oul si il amesteci cu urda si cu mararul. Adaugi sare dupa gust.

Imparti aluatul in 10 bile si le lasi pe masa de lucru la crescut.
Intinzi o foaie din fiecare biluta si pui cate 2 linguri din umplutura in mijloc. Aduni marginile si le presezi in mijloc. Mai lasi putin la crescut si apoi le pui intr-o tigaie antiaderenta in ulei incins. Le prajesti pe ambele parti la foc mic.
Cand sunt gata, le scoti pe un servet de bucatarie pentru a absorbi grasimea. Le servesti alaturi de o cana de lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu urda si marar ca in Maramures" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69

Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza. Spalam pieptul de pui si il   punem la fiert in apa cu putina...

Citeste continuarea

Clatite cu ton si crema de branza

Postat de gaby_d

Clatite cu ton si crema de branza

Amesteca intr-un bol galbenusurile cu sarea si smantana. Adauga uleiul si omogenizeaza. Pune apoi laptele, amesteca si adauga faina in ploaie amestecand energic cu un tel. Lasa compozitia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2017, 22:32
Buneee!!!
la 20.05.2017, 22:45
la 20.05.2017, 23:07
Multumesc!
la 20.05.2017, 23:31
la 21.05.2017, 07:32
Buna!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking