Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella

Postat de katty in Aperitive / Garnituri
24 Mar 2018 | 3565 vizualizari
Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella

Nu sunt chiar portofele, de fapt sunt niste triunghiuri, dar cum nu suna bine, le-am numit portofele. Am folosit acelasi aluat ca cel pentru placinta cu branza.

Ingrediente

  • Aluat:
    • 1 cana apa
    • sare
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura otet
    • 1 ou
    • faina cat cuprinde(aproximativ 400-450 gr)
    • 150 gr osanza+2 linguri faina
    Umplutura:
    • 250 gr piept de pui
    • 1 lingura ulei de masline
    • 2 linguri porumb boabe din conserva
    • 120 gr mozzarella
    • sare
    • piper negru macinat
    • busuioc uscat
    • 1 ou+1 lingura apa
    • susan

Mod de preparare

Cernem 300 gr faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc, in care punem oul, sarea, uleiul, otetul si apa. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putina faina pana aluatul  nu se mai lipeste de maini. Strangem aluatul intr-o bila pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pentru 1/2 de ora. Amestecam intr-un castron osanza  cu faina. Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2 parti egale. Intindem fiecare parte, pe rand  sub forma de dreptunghi. Ungem fiecare dreptunghi cu jumatate din amestecul de osanza si faina. Aducem cate 2 parti opuse, pe rand,  spre interior, pana la jumatatea aluatului,  fara a le petrece, apoi pliem aluatul  de la jumatate, suprapunand partile.Punem aluatul pe o tava presarata cu faina, acoperim cu folie de plastic si le dam la rece pentru cel putin 30 de minute.
Taiem pieptul de pui spalat si scurs in cubulete mici, pe care le punem intr-o tigaie in uleiul de masline incins pana se rumenesc usor.Cand este aproape gata adaugam sare, piper si busuioc.Scoatem pieptul de pui si il punem intr-un castron sa se raceasca, apoi il amestecam cu porumbul si mozzarella sfaramata.Intindem pe un blat usor infainat  cate o foaie de aluat( tinuta la frigider )sub forma de patrat. Taiem aluatul in 9 patrate mai mici, cat mai egale cu ajutorul unui cutit ascutit. Pe fiecare patrat punem in mijloc din amestecul de piept de pui, porumb si mozzarella.Aducem un colt peste coltul opus, incercand sa aducem marginile una peste alta. Cu o furculita presam colturile, lipindu-le.Ungem triunghiurile cu ou, presaram susan si dam tava la cuptor la foc iute pana se rumenesc frumos. Servim pachetelele cu sos de rosii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv portofele cu piept de pui, porumb si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Postat de rocsi_1612

Biscuiti cu branzeturi si mix de seminte

Intr-un bol mixam oul cu smantana. Punem branza de vaci, amestecam bine, apoi parmezanul si cascavalul. Adaugam semintele, fulgii de ovaz, sarea si le amestecam cu o lingura. Punem faina,...

Citeste continuarea

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Postat de AlexTeacher

Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat

Reteta aceasta nu-i batuta in cuie, pastreaza doar faina si ouale si schimba ingredientele in functie de ce ti-a mai ramas prin frigider. In prima faza, amesteca faina cu praful de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2018, 15:27
Mă bucur că te-am inspirat cu portofelele...
la 24.03.2018, 16:17
apetisante portofelele tale, vreau si eu unul
la 24.03.2018, 16:19
la 24.03.2018, 16:33
Super bune! Am făcut și eu ceva asemănător și s-au topit urgent.
la 24.03.2018, 16:40
Super!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking