Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista in Aperitive / Garnituri
19 Feb 2018 | 2797 vizualizari
Aperitiv pungute cu ciuperci

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 100 g apa
  • 1 galbenus
  • Umplutura
  • 100 g bacon
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 4 oua+1 galbenus
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.

Umplutura-calim ceapa in putin ulei incalzit, adaugam baconul taiat cubulete, lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile taiate felii(f ierte inainte)smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca la foc mediu pana ce se evapora tot lichidul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim aluatul in 4 bucati, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc.

Punem in mijloc cate 3 linguri de umplutura si lipim marginile aluatul cat sa obtinem o punguta.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit 20 min, scoatem tava si spargem cate un ou in fiecare punguta si dam din nou la cuptor pentru 5-10 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pungute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Postat de merisor67

Budinca aperitiv cu legume mexicane, sunca presata si rosii deshidratate

Mai intai fierbem legumele mexicane, pentru 10 minute, direct congelate, in apa clocotita cu putina sare. Apoi le scurgem bine si le lasam sa se raceasca usor. Taiem sunca presata in cuburi...

Citeste continuarea

Omleta cu salata verde

Postat de caroline

Omleta cu salata verde

Mai intai spalam bine salata frunza cu frunza, indepartam apa in exces si ''rupem'' frunzele de marime potrivita.  Intr-un bol, punem ouale si cu ajutorul unui tel batem ouale spuma...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2018, 11:36
Arata foarte bine!
la 19.02.2018, 11:37
Ce drăguțe sunt!
la 19.02.2018, 11:56
la 19.02.2018, 11:58
Ce delicios arata!
la 19.02.2018, 12:01

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking