Aperitiv quiche cu branzeturi

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
28 Ian 2019 | 3626 vizualizari
Aperitiv quiche cu branzeturi

Quiche-ul meu de astazi este unul extrem de simplu. Nu are multe ingrediente in compozitie, ceea ce cred ca-l face mult mai bun decat o aglomerare de cu de toate. J)) Cateva sortimente de branza, piper proaspat rasnit si un strop de coaja de lamaie, pentru aroma si pentru a face tarta sa iasa din monotonie. Din cantitatile pentru crusta am facut doua tarte mai mici, una sarata si una dulce.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 120 gr unt gras rece
  • 1 praf de sare
  • 240 gr faina alba
  • 1 galbenus de ou
  • 3-4 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • 3 oua mici sau 2 mai mari
  • Sare si piper proaspat rasnit
  • 2 linguri parmezan ras fin
  • 2 linguri branza de vaci sau branza cremoasa President
  • 2 linguri crema de lapte cu gorgonzola
  • ½ lingurita coaja de lamaie bio rasa fin
  • 2 felii chedar

Mod de preparare

Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti, puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va reuseasca. In bolul robotului se pune faina, praful de sare si untul rece de la frigider taiat cubulete. Se porneste robotul si dupa cateva secunde veti avea ceva asemanator unor firimituri. Se adauga galbenusul de ou si 2 linguri apa foarte rece. Se porneste din nou robotul si dupa alte cateva secunde aluatul incepe sa se lege. Daca totusi, aluatul nu se leaga de pe peretii bolului, mai adaugati 1-2 linguri apa rece. Nu mixati in exces aluatul. Este suficient pana aluatul incepe sa se lege. Se scoate alutul din bol, se pune in folie alimentara si se da la frigider pentru 30 minute.

Dupa cele 30 minute, am impartit aluatul in doua. Restul de aluat l-am pus in frigider pana urmeaza sa fie folosit. Pe masa usor infainata, am intins aluatul cu sucitorul. Se ruleaza aluatul pe sucitor si se pune intr-o forma de tarte, de preferat cu margini detasabile. Eu am o tava de foarte buna calitate, care nu necesita sa fie unsa sau tapetata. Daca totusi sunteti tematori, puteti sa ungeti tava cu unt si sa o pudrati cu faina. Se inteapa fundul tavii cu o furculita, se pune hartie de copt, se pun bile speciale pentru copt sau boabe de fasole pe care le puteti refolosi. In felul acesta tarta va fi coapta „in orb”. Se da tava la cuptorul incins la 175 grade C, pentru15 minute sau pana incepe sa devina usor rumena pe margini. Se inlatura hartia cu bile sau fasole si se adauga umplutura.

Pentru umplutura: ouale intregi se mixeaza cu sare pana isi dubleaza volumul. Daca aveti branzeturi sarate, aveti grija cata sare puneti peste oua. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza la viteza mica pana la incorporare. Pe fundul crustei se pun feliile de chedar si se adauga compozitia. Se poate pudra pe deasupra cu putin piper proaspat rasnit. Se da tarta la cuptorul incins la 170 grade C, pentru 35-40 minute. Este gata cand devine aurie, iar compozitia este ferma la atingere. Se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste dupa preferinte. Noua ne-a placut maxim cu salata.

Sa va fie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv quiche cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Postat de Oana

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2019, 19:34
Ce te-ai zgarcit la parmezan, puteai sa pui si tu macar 1/2 de kil..... ;-bd
la 28.01.2019, 19:47
Imi place!
la 28.01.2019, 19:58
Asa-s io, mai zgarcita
la 28.01.2019, 19:58
bun bun
la 28.01.2019, 20:07
Multumesc!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking