Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
19 Oct 2017 | 3992 vizualizari

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu! Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.

Ingrediente

Blat:

  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina

In plus:

  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul

Umplutura:

  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • 1 ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!

 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.

Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.

Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.

Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.

Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade C, cam 30 de minute.

Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.

Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.

Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.

 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.

Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Placinta cu carne

Postat de privatelaura

Placinta cu carne

Curatam ceapa, morcovul. Spalam legumele si verdeata. Tocam ceapa si verdeata, radem morcovul. Punem la incins cateva linguri de ulei masline intr-o tigaie, punem ceapa si morcovul la calit....

Citeste continuarea

Aperitiv drob de pui

Postat de Oana

Aperitiv drob de pui

Curata organele si carnea de pui si spala-le cu apa rece. Pune ficatul de pui la fiert intr-o oala, iar pipotele, inimile si carnea de pui in alta oala. Aduna spuma care se formeaza la...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.10.2017, 13:02
O combinație bună și la îndemână...!
la 19.10.2017, 13:18
Ce bunătate!
la 19.10.2017, 14:02
buna buna
la 19.10.2017, 14:16
Foarte bună....și caldă și rece!
la 19.10.2017, 15:52
arata super bine!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking