Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2020 | 3217 vizualizari
Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Am făcut într-una din serile trecute un aperitiv rece, relativ ușor de preparat și foarte gustos. Ornat frumos, acest aperitiv are și meritul că poate suscita interesul și apetitul celor din jurul mesei.

Ingrediente

  • 200 grame de piept de pui
  • 4 cartofi roz
  • 3-4 linguri de maioneză
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.

Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic și 40 ml de ulei de floarea soarelui.

Când cartofii s-au răcorit, se decojesc, se taie cubulețe și se pun într-un bol. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se adaugă maioneza. Se amestecă ușor ingredientele din bol, până la omogenizare.

Pieptul de pui, fiert și răcorit se taie cubulețe, de asemenea și se pune circular în bol, peste cartofii cu maioneză. Se condimentează pieptul de pui, după gust, cu sare și piper.

Se curăță ceapa roșie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și apoi se taie semirondele, care se pun de jur împrejur, în bol.

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Postat de Corina33

Barcute de dovlecei cu sunca si branza

Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie....

Citeste continuarea

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Postat de Oana

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

Pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot. Morcovul si telina se dau pe razatoare si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca cu puiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2020, 23:50
Adauga comentariu...
la 15.10.2020, 06:41
la 15.10.2020, 06:42
Mulțumesc frumos, Bya!
la 15.10.2020, 08:20
Delicios!
la 15.10.2020, 09:13

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking