Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
14 Oct 2020 | 3198 vizualizari
Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi

Am făcut într-una din serile trecute un aperitiv rece, relativ ușor de preparat și foarte gustos. Ornat frumos, acest aperitiv are și meritul că poate suscita interesul și apetitul celor din jurul mesei.

Ingrediente

  • 200 grame de piept de pui
  • 4 cartofi roz
  • 3-4 linguri de maioneză
  • 1 ceapă roșie
  • sare
  • piper
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Pieptul de pui se fasonează, se spală și se pune la fiert, la foc mediu, în 1,5-2 litri de apă rece.

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”, se strecoară de apa în care au fiert și apoi se lasă la răcorit.

Se face o maioneză bine legată dintr-un gălbenuș fiert tare, 1 gălbenuș crud, 1 linguriță de muștar clasic și 40 ml de ulei de floarea soarelui.

Când cartofii s-au răcorit, se decojesc, se taie cubulețe și se pun într-un bol. Se condimentează cartofii cu sare și piper și se adaugă maioneza. Se amestecă ușor ingredientele din bol, până la omogenizare.

Pieptul de pui, fiert și răcorit se taie cubulețe, de asemenea și se pune circular în bol, peste cartofii cu maioneză. Se condimentează pieptul de pui, după gust, cu sare și piper.

Se curăță ceapa roșie, se spală, se șterge cu un prosop de hârtie absorbantă și apoi se taie semirondele, care se pun de jur împrejur, în bol.

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se dă la frigider pentru cel puțin 30 de minute, înainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rece din piept de pui, maioneza si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se pune la fiert intr-o craticioara cu apa si sare. Pipotele de pui si pulpele superioare de pui se pun intr-o alta cratita la fiert cu apa si sare. Se spumuiesc si se lasa...

Citeste continuarea

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Postat de RuxyRux

Aperitiv placinta floare cu branza si chimen

Intr-un vas larg se pune faina cernuta, in mijloc drojdia si deasupra 6 linguri lapte cald ( din total) apoi zaharul, pe margine se pune sarea. Restul de lapte se infierbanta putin si se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 14.10.2020, 23:50
Adauga comentariu...
la 15.10.2020, 06:41
la 15.10.2020, 06:42
Mulțumesc frumos, Bya!
la 15.10.2020, 08:20
Delicios!
la 15.10.2020, 09:13

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking