Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2018 | 4247 vizualizari
Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

  Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged! E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.

Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.

Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.

Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.

Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.

Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete sau după pofta inimii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta sarata cu branza si telemea

Postat de mirela0911

Placinta sarata cu branza si telemea

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Bruschete cu rosii

Postat de ralu_ca

Bruschete cu rosii

Bagheta am taiat-o felii si le-am asezat in tava tapatata cu hartie de copt. Fiecare felie am uns-o pe ambele parti cu ulei de masline, apoi le-am introdus la cuptor pana ce s-au rumenit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2018, 09:55
la 14.09.2018, 10:12
Ce bunatate!
la 14.09.2018, 10:54
bun bun
la 14.09.2018, 10:58
Ce bună trebuie să fie...!
la 14.09.2018, 12:40
Vai ce bunatate e musai sa o fac si eu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking