Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
14 Sep 2018 | 1568 vizualizari
Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged

  Este minunată, servită ca aperitiv sau luată la pachet, această Ruladă cu cârnați și mozzarella în aluat fraged! E ca un baton din aluat, ușor crocant la exterior și cu surprize plăcute la interior.  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 ou
  • 200 g unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 500 g făină
  • sare
  • 1 lingură oțet
  • 1 ou, pentru uns
  • puțin mac
  • Pentru umplutură:
  • 8 cârnați subțiri
  • 400 g pastramă de porc
  • 400 g mozzarella rasă
  • fâșii de gogoșari murați

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și o amestecăm cu puțină sare.

Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo: oul, untul rece tăiat în cuburi și oțetul.

Cu vârful degetelor frământăm rapid aluatul, adăugând, treptat și apa rece.

Vom obține un aluat ușor moale, dar nelipicios.

Înfășurăm aluatul într-o folie alimentară și îl dăm la rece pentru 15-20 de minute.

Împărțim aluatul în patru părți pe care le întindem în foi subțiri.

Ungem foile cu ketchup, așezăm felii subțiri de pastramă, apoi presărăm mozzarella rasă și fâșii de gogoșari murați.

Așezăm la capete câte doi cârnați, prăjiți în prealabil și rulăm începând de la capetele cu cârnați.

Presăm bine aluatul pe margini pentru a nu ieși mozzarella din rulou, când se va topi în cuptor.

Așezăm rulourile în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu ou bătut și presărăm mac.

Dăm tava la cuptor, pentru 20-25 minute la 180 de grade, sau până când rulourile sunt bine rumenite la exterior.

Lăsăm rulourile să se tempereze, apoi le putem porționa și servi alături de legume proaspete sau după pofta inimii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu carnati si mozzarella in aluat fraged" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv oua vopsite cu hartie creponata

Ouale se spala cu detergent de vase, se pun intr-o cratita cu apa, o lingura de sare si o lingura de otet. Se fierb circa 8-9 minute. Se mai lasa in apa clocotita, vreo 10 minute, dupa care se...

Citeste continuarea

Rulada aperitiv cu crema de branza

Postat de GeorgianaGrigorescu

Rulada aperitiv cu crema de branza

Pentru inceput facem crema de branza. Am avut branza de vaca proaspata,mai moale pe care am mixat-o putin cu untul moale si apoi am adaugat smantana mixand in continuare pana am obtinut o crema...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 14.09.2018, 09:55
la 14.09.2018, 10:12
Ce bunatate!
la 14.09.2018, 10:54
bun bun
la 14.09.2018, 10:58
Ce bună trebuie să fie...!
la 14.09.2018, 12:40
Vai ce bunatate e musai sa o fac si eu

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking