Ingrediente
- Aluat:
- 300 gr spanac (piure)
- 4 oua
- 150 gr smantana 20%
- 300 gr faina
- 5 gr bicarbonat de sodiu
- 5 gr praf de copt
- sare, piper dupa gust
- Umplutura:
- 100 gr unt la temperatura camerei
- 350 gr branza de vaci( de la Lidl la galetusa)
- 2 fire de ceapa verde
- 1/2 ardei capia
- marar
- sare, piper
Mod de preparare
Am ales spanacul, l-am spalat foarte bine si l-am pus la foc intr-o cratita cu apa si jumatate lingurita de sare. Dupa ce a fiert, l-am pus la scurs si l-am blenduit. Peste spanac am adaugat galbenusurile si smantana, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu, am amestecat bine, iar la urma albusurile batute spuma. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt si punem compozitia, o nivelam si o dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute.
Scoatem blatul de spanac si il rulam ferbinte cu ajutorul hartiei de copt si-l lasam sa se raceasca.
Mixam branza cu untul, adaugam ceapa, mararul si ardeiul taiat marunt, potrivim de sare si piper si crema de branza este gata.
Se intinde unform branza peste blatul de spanac racit si se ruleaza fara hartie de copt. Lasam la frigider pentru doua ore dupa ce am invelit rulada in folie alimentara. Dupa doua ore se poate portiona.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|