Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
20 Mai 2018 | 7161 vizualizari
Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

Cand am facut tarta cu ciuperci, aluatul preparat la acea reteta l-am impartit in doua, una din bucati folosind-o la aceasta rulada.  Din cantitatea data pentru aluat, se pot prepara doua rulade sau doua tarte. 

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 2 lg kethup de casa
  • 100 g cascaval ras
  • 4 felii sunca
  • ardei gras rosu
  • masline negre feliate
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup. Se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se asaza feliile de sunca, se presara ardeiul rosu taiat bucatele mici si maslinele feliate. Se presara din nou restul de cascaval apoi se ruleaza strans rulada.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se asaza rulada, se unge cu oul batut, se presara deasupra putina sare grunjoasa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se coace. 

Se poate servi atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu spanac in aluat de foietaj

Postat de andaoana

Placinta cu spanac in aluat de foietaj

Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat . Aluatul de foietaj pentru tarte sarate...

Citeste continuarea

Aperitiv cuburi cu legume

Postat de CameliaComan

Aperitiv cuburi cu legume

Curam ceapa verde si apoi o taiem cubulete mici. Taiem ciuperculete pe jumatate. Trecem printr-un jet de apa, mazarea, porumbul si fasolea rosie. Intr-un bol, punem cele 6 oua.  Le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2018, 20:38
sa vedem daca-s prima... sa pot servi doua feliute!
la 20.05.2018, 20:39
Tare buna
la 20.05.2018, 20:43
Ce ruladă bună!
la 20.05.2018, 20:53
la 20.05.2018, 21:07
Buna!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking