Ingrediente
Pt. aluat:
- 600 g faina alba
- 2 lgt sare
- 1 ou
- 150 g untura
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 2 lg faina
- 250 ml lapte
Pt. umplutura:
- 2 lg kethup de casa
- 100 g cascaval ras
- 4 felii sunca
- ardei gras rosu
- masline negre feliate
- 1 ou pt uns
Mod de preparare
Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.
Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup. Se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se asaza feliile de sunca, se presara ardeiul rosu taiat bucatele mici si maslinele feliate. Se presara din nou restul de cascaval apoi se ruleaza strans rulada.
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se asaza rulada, se unge cu oul batut, se presara deasupra putina sare grunjoasa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se coace.
Se poate servi atat calda, cat si rece!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|