Ingrediente
- cca. 300 g carne tocată mixtă porc şi vită
- 1 ou
- 1 linguriţă mix de condiment ptr paella
- 1 linguriţă usturoi granulat
- 1 lingură pesmet
- 1 felie de cca. 100 g caşcaval
- 2 bucăţi ouă fierte
- cca. 6 bucăţi felii de şuncă afumată
Mod de preparare
Carnea tocată se asezonează cu mirodenii, se adaugă oul, usturoiul granulat și pesmetul, apoi se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele.
Pe un blat de lucru, se așază feliile de bacon, pentru dimensiunea tăvii, se pune un strat consistent din amestecul de carne tocată, apoi o felie de cca. 2 cm de cașcaval, pe toată suprafața amestecului din carne tocată, ouăle fierte și înjumătățite, apoi restul din amestecul de carne tocată.
Rulada se încheie, acoperindu-se cu bucățile de șuncă afumată, se transferă într-o tavă termorezistentă și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute, la foc mediu.
Rulada se servește caldă sau rece, alături de garnitura și salata preferată.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|