Ingrediente
- 1 dovlecel mare
- 1 morcov mediu
- 125 g branza telemea
- 4 oua
- 70 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 30 ml ulei
- sare
- Pentru umplutura:
- 200 g crema de branza putin sarata
- 3 linguri smantana 15% grasime
Mod de preparare
Dovlecelul si morcovul ii dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare deasupra.
Intr-un bol adaugam ouale cu uleiul, mixam pana omogenizam bine ambele ingrediente, pe urma adaugam faina cu praful de copt trecute prin sita, amestecam din nou, iar la sfarsit adaugam branza, dovlecelul si morcovul scursi de zeama pe care au lasat-o, potrivim de sare si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen.
Punem compozitia obtinuta in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru cca.15-20 minute.
Cand este gata o scoatem, o intoarcem pe alta hartie de copt si o rulam. Lasam rulada sa se raceasca complet.
Dupa ce s-a racit, o desfacem si o umplem cu crema de branza amestecata cu smantana, rulam din nou, apoi o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 2 ore.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din legume, umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|