Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
18 Aug 2017 | 9996 vizualizari
Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Genul acesta de ruladă, l-am văzut cu ani în urmă la Oana - bucătăraș drăgălaș și m-a încântat ideea. Mulțu, Oana, pentru inspirație! Bine, umplutura era alta, cu ouă fierte, însă eu m-am gândit că ar fi perfectă cu omletă, s-ar așeza mai bine, iar gustul va fi deosebit. Și dacă m-am gândit la omletă, cum aceasta se asortează bine cu niște cârnăciori, i-am adăugat și pe aceștia și niște gogoșari murați și uite așa a ieșit o ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, perfectă pentru a fi servită printre aperitivele unei mese festive. Rețeta după care m-am inspirat o găsiți aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulada-de-cascaval-502.html  

Ingrediente

  • 1 roată mică de cașcaval Delaco, în folie(250 g)
  • omletă din 2 ouă
  • 2 cârnăciori subțiri, ușor picanți și afumați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • 2 felii subțiri de șunculiță țărănească
  • 150 g cremă de brânză cu castraveciori
  • pătrunjel verde și mix de condimente, pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.

Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.

Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii.

Cârnații mei au fost din cei uscați, deci eu i-am preparat puțin la cuptor, pe hârtie de copt.

Punem un vas cu apă la fiert și scufundăm cașcavalul cu ambalaj cu tot, în apă și îl lăsăm acolo până când cașcavalul se înmoaie, ca să-l putem modela.

Cu o spumieră, îl scoatem din apa fierbinte și il așezăm pe folia de pe masă.

Tăiem ambalajul cașcavalului la un capăt și îl presăm cu grijă să nu ne ardă, până conținutul iese din ambalaj direct pe folia noastră.

Imediat așezăm peste cașcavalul moale cea de-a doua folie pregătită, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, îl întindem într-o foaie puțin mai mare decât omleta.

Ridicăm folia de deasupra și tartinăm foaia de cașcaval cu puțină cremă de brânză, apoi așezăm omleta.

Peste omletă mai întindem un strat din crema de brânză, așezăm fâșiile de gogoșari și șunculița țărănească, iar la un capăt așezăm cârnăciorii.

Rulăm cașcavalul împreună cu ingredientele de deasupra, cât de strâns putem, folosindu-ne de folia de sub el.

Presărăm apoi condimente râșnite și așezăm frunzulițe de pătrunjel verde. pentru un decor frumos.

Împachetăm rulada de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, în folie și o dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi o putem felia.

 Va fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive, v-o recomand cu mare drag!

Ingredientele din interior se pot alege în funcție de gustul fiecăruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Retete similare

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Postat de caroline

Cartofi la cuptor cu dovlecel si mozzarella

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem apoi la fiert in apa rece cu sare pentru 20 minute. Cand sunt gata ii scurgem bine de apa. Dovleceii ii spalam, ii taiem la...

Citeste continuarea

Biscuiti sarati

Postat de RuxyRux

Biscuiti sarati

 Intr-un vas se cerne faina, se lasa deoparte. Cascavalul si branza se dau pe razatoarea mica, la fel si untul rece. Intr-un vas pentru framantat se pun ingredientele : untul,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.08.2017, 18:13
Ce-mi place!
la 18.08.2017, 18:15
Mulțumesc, Andra!
la 18.08.2017, 18:17
Super!
la 18.08.2017, 18:18
ce culori frumoase! Buna trebuie sa fie
la 18.08.2017, 18:19
Ina, chiar a fost deosebită

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking