Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
18 Aug 2017 | 8168 vizualizari
Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti

Genul acesta de ruladă, l-am văzut cu ani în urmă la Oana - bucătăraș drăgălaș și m-a încântat ideea. Mulțu, Oana, pentru inspirație! Bine, umplutura era alta, cu ouă fierte, însă eu m-am gândit că ar fi perfectă cu omletă, s-ar așeza mai bine, iar gustul va fi deosebit. Și dacă m-am gândit la omletă, cum aceasta se asortează bine cu niște cârnăciori, i-am adăugat și pe aceștia și niște gogoșari murați și uite așa a ieșit o ruladă de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, perfectă pentru a fi servită printre aperitivele unei mese festive. Rețeta după care m-am inspirat o găsiți aici: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-rulada-de-cascaval-502.html  

Ingrediente

  • 1 roată mică de cașcaval Delaco, în folie(250 g)
  • omletă din 2 ouă
  • 2 cârnăciori subțiri, ușor picanți și afumați
  • 3-4 bucăți de gogoșari murați
  • 2 felii subțiri de șunculiță țărănească
  • 150 g cremă de brânză cu castraveciori
  • pătrunjel verde și mix de condimente, pentru decor

Mod de preparare

Mai întâi, ne asigurăm că folia cu care este ambalat cașcavalul nu este ruptă.

Pregătim două bucăți de folie de bucătărie și așezăm una pe masa de lucru.

Preparăm omleta, iar gogoșarii îi tăiem în fâșii.

Cârnații mei au fost din cei uscați, deci eu i-am preparat puțin la cuptor, pe hârtie de copt.

Punem un vas cu apă la fiert și scufundăm cașcavalul cu ambalaj cu tot, în apă și îl lăsăm acolo până când cașcavalul se înmoaie, ca să-l putem modela.

Cu o spumieră, îl scoatem din apa fierbinte și il așezăm pe folia de pe masă.

Tăiem ambalajul cașcavalului la un capăt și îl presăm cu grijă să nu ne ardă, până conținutul iese din ambalaj direct pe folia noastră.

Imediat așezăm peste cașcavalul moale cea de-a doua folie pregătită, iar cu ajutorul sucitorului de aluaturi, îl întindem într-o foaie puțin mai mare decât omleta.

Ridicăm folia de deasupra și tartinăm foaia de cașcaval cu puțină cremă de brânză, apoi așezăm omleta.

Peste omletă mai întindem un strat din crema de brânză, așezăm fâșiile de gogoșari și șunculița țărănească, iar la un capăt așezăm cârnăciorii.

Rulăm cașcavalul împreună cu ingredientele de deasupra, cât de strâns putem, folosindu-ne de folia de sub el.

Presărăm apoi condimente râșnite și așezăm frunzulițe de pătrunjel verde. pentru un decor frumos.

Împachetăm rulada de cașcaval cu omletă și cârnăciori picanți, în folie și o dăm la rece pentru 2-3 ore, apoi o putem felia.

 Va fi de mare efect printre aperitivele unei mese festive, v-o recomand cu mare drag!

Ingredientele din interior se pot alege în funcție de gustul fiecăruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada festiva din cascaval cu omleta si carnaciori picanti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (39)
Retete similare

Focaccia cu struguri

Postat de sufletista

Focaccia cu struguri

Intr-un bol adaugam faina,sare,zaharul facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,2 linguri ulei,amestecam adaugand treptat apa calduta,pana rezult aun aluat...

Citeste continuarea

Dovlecei pane cu sos de branza

Postat de Bucataras

Dovlecei pane cu sos de branza

Dovleceii se taie pe lungime in felii subtiri. Se aseaza pe o farfurie si se presara sare, se lasa sa stea 10 minute. Intre timp se bate oul si se amesteca cu faina si laptele pana se obtine o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 18.08.2017, 18:13
Ce-mi place!
la 18.08.2017, 18:15
Mulțumesc, Andra!
la 18.08.2017, 18:17
Super!
la 18.08.2017, 18:18
ce culori frumoase! Buna trebuie sa fie
la 18.08.2017, 18:19
Ina, chiar a fost deosebită

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking