Drob de somon

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2013 | 5024 vizualizari
Drob de somon

O minunatie de drob invelit in aluat de casa, pe care-l recomand tuturor iubitorilor de peste :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 gr faina
  • 80 gr unt rece dat pe razatoare
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura plina de iaurt
  • un praf de sare
  • un praf de chimen macinat
  • Compozitie drob:
  • 4 bucati file de somon proaspat
  • 2 oua fierte tari( 12 min)
  • 1 ou crud
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • un praf de turmeric
  • un praf de cimbru
  • un praf de boia
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi pudra
  • sare dupa gust( in jur de 3 lingurite rase)
  • 5 linguri ulei de masline
  • galbenus pentru uns

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului:

Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.

Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa. Cat inca este aproape congelat se dezoseaza mai bine.

Il dam o data prin masina de tocat.

Incingem uleiul( 2 linguri) in tigaie si punem ceapa alba tocata si somonul. Vom amesteca din cand in cand si vom lasa in jur de 5 minute la foc mic.

Spalam si curatam ceapa, usturoiul, verdeturile si le vom toca pe rand la masina de tocat.

Tocam din nou si somonul cu ceapa calita la masina de tocat.

Amestecam totul si adaugam si oul crud. 

Scoatem aluatul, il intindem pe o foaie pergament si il asezam in tava. Este bine sa lasam mai multa coca pe margine sa putem inveli bine compozitia. Eu din neatentie nu am socotit bine si am fost nevoita sa intorc drobul sa il pot orna :)Punem in mijloc compozitia, asezam si ouale fierte si apoi invelim drobul.

Am oprit si o bucatica de aluat sa fac crucea.

Am uns cu un galbenus de ou si am copt drobul pentru 45 de minute la 200 de grade.

Este un aperitiv deosebit de bun si frumos nu numai pentru masa pascala si va asigur ca nici nu veti simti gustul de peste :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de somon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Pogacele cu cascaval si sunca

Postat de Corina33

Pogacele cu cascaval si sunca

Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un  bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine. Se toarna...

Citeste continuarea

Varza calita cu pancetta

Postat de gurita_ta2005

Varza calita cu pancetta

Varza se taie cat mai marunt,se pune intr-un castron,se freaca cu putina sare si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu pancetta cuburi in ulei de masline. Dupa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.04.2013, 20:25
ce bunatate....!!!!!! imi place!!!
la 30.04.2013, 20:26
Multumesc Alina!
la 30.04.2013, 20:28
bun trebuie sa fie
la 30.04.2013, 20:29
Asa-mi place cu multa verdeata!
la 30.04.2013, 20:29
Foarte foarte bun Motan...multumesc mult!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking