Drob de somon

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
30 Apr 2013 | 6957 vizualizari
Drob de somon

O minunatie de drob invelit in aluat de casa, pe care-l recomand tuturor iubitorilor de peste :)

Ingrediente

  • Blat:
  • 175 gr faina
  • 80 gr unt rece dat pe razatoare
  • 1 ou
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1 lingura plina de iaurt
  • un praf de sare
  • un praf de chimen macinat
  • Compozitie drob:
  • 4 bucati file de somon proaspat
  • 2 oua fierte tari( 12 min)
  • 1 ou crud
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 2 legaturi de usturoi verde
  • 1 ceapa mare alba
  • 1 morcov
  • 2 legaturi de marar
  • 2 legaturi de patrunjel
  • un praf de turmeric
  • un praf de cimbru
  • un praf de boia
  • un praf de piper
  • un praf de usturoi pudra
  • sare dupa gust( in jur de 3 lingurite rase)
  • 5 linguri ulei de masline
  • galbenus pentru uns

Mod de preparare

Incepem cu prepararea blatului:

Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si  se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.

Somonul se dezoseaza, eu prefer sa fac asta dupa ce scot somonul din congelator si-l las in jur de 10 minute in apa. Cat inca este aproape congelat se dezoseaza mai bine.

Il dam o data prin masina de tocat.

Incingem uleiul( 2 linguri) in tigaie si punem ceapa alba tocata si somonul. Vom amesteca din cand in cand si vom lasa in jur de 5 minute la foc mic.

Spalam si curatam ceapa, usturoiul, verdeturile si le vom toca pe rand la masina de tocat.

Tocam din nou si somonul cu ceapa calita la masina de tocat.

Amestecam totul si adaugam si oul crud. 

Scoatem aluatul, il intindem pe o foaie pergament si il asezam in tava. Este bine sa lasam mai multa coca pe margine sa putem inveli bine compozitia. Eu din neatentie nu am socotit bine si am fost nevoita sa intorc drobul sa il pot orna :)Punem in mijloc compozitia, asezam si ouale fierte si apoi invelim drobul.

Am oprit si o bucatica de aluat sa fac crucea.

Am uns cu un galbenus de ou si am copt drobul pentru 45 de minute la 200 de grade.

Este un aperitiv deosebit de bun si frumos nu numai pentru masa pascala si va asigur ca nici nu veti simti gustul de peste :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de somon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Retete similare

Saratele cu branza

Postat de Pungasa_Rogue

Saratele cu branza

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron se cerne faina, se rade branza pe razatoarea mare, la fel si untul. Se adauga smantana si ouale si se framanta aluatul pana cand se...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si nuci

Postat de gurita_ta2005

Tarta cu ciuperci si nuci

Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.04.2013, 20:25
ce bunatate....!!!!!! imi place!!!
la 30.04.2013, 20:26
Multumesc Alina!
la 30.04.2013, 20:28
bun trebuie sa fie
la 30.04.2013, 20:29
Asa-mi place cu multa verdeata!
la 30.04.2013, 20:29
Foarte foarte bun Motan...multumesc mult!

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking