Ingrediente
- 6 foi de placinta ( pentru 12 forme )
- 400 gr ciuperci proaspete
- 150 gr nuci macinate
- 2 legaturi ceapa verde
- 3 catei de usturoi
- 5-6 linguri ulei floarea soarelui ( eu am avut presat la rece )
- 1 lingurita Mirodenia
- 1 legatura patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier.
2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se prajeasca ) si se adauga ciupercile. Se calesc impreuna doua, trei minute la foc mediu. Potrivim de sare si piper.
3. Se adauga peste compozitia racita nuca macinata si se omogenizeaza.
4. Foaia de placinta se imparte in patru, iar doua bucatele se aseaza in forma de briosa unsa cu putin ulei. Se umple cu lingura pana la nivel . La fel procedam si cu celelalte foi.
5. Se pun in cuptorul incins timp de 30 minute la foc mediu, pana ce foaia de placinta este rumenita pe margine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de nuci si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|