Ingrediente
- maruntaie de curcan: ficat, pipota, inima
- 2 cepe rosii
- 1 capatana usturoi
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 oua crude
- 4 oua fierte
- 4 bucati gogosar murat
- 1 morcov fiert
- 1/2 pachet foietaj
- sare
- cimbru
- piper
- boia de ardei dulce
- oregano
- 2 foi de dafin
- 1,5 L apa
Mod de preparare
Mai intai am pus la fiert maruntaiele in apa cu sare si 2 foi de dafin si morcovul intreg, curatat si spalat.
Am lasat la fiert pana s-au patruns bine toate, dupa care am scurs apa si am lasat la racit, apoi le-am trecut prin robot impreuna cu ceapa si usturoiul curatate si spalate.
Am tocat patrunjelul si l-am amestecat in compozitie apoi am asezonat de sare, piper, cimbru, boia de ardei si oregano, iar in final am amestecat cu doua oua crude.
Ouale le-am fiert tari si le-am curatat.
Am imbracat peretii unei forme de silicon cu aluatul de foietaj dezghetat, am pus jumatate de compozitie, apoi am asezat fiecare ou fiert si curatat in cate o bucata de gogosar si le-am pus de-alungul formei, am asezat sferturi de morcov de jur imprejur si am acoperit cu cealalta jumatate de compozitie dupa care am strans marginile aluatului imbracand frumos drobul si am dat la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Se serveste de preferinte rece, alaturi de rosii proaspete.
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de curcan in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (43)
|