Aperitiv rulouri Svaiter

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
1 Feb 2019 | 3820 vizualizari
Aperitiv rulouri Svaiter

Printre aperitivele pregătite în urmă cu ceva timp pentru un eveniment de familie au fost și aceste rulouri ”Șvaițer” care au fost foarte apreciate, ca fiind gustoase, consistente și aspectuoase. M-am gândit să le prepar atunci când am văzut în supermarket felii extrafine de brânză, tip șvaițer. Trebuia să fac ceva repede și bun, iar printre alte gustări, pe care le-am  prezentat aici cu alte ocazii, au fost și acestea, de dată recentă. Aspectul feliilor extrafine de cașcaval m-a determinat să dau rulourilor denumirea de ”Șvaițer” pentru că exact așa arată.

Ingrediente

  • 9 felii extrafine de cașcaval tip șvaițer
  • 9 felii de șuncă, mușchi...
  • 25 grame de unt
  • Pentru umplutură:
  • 2 ouă fierte tari
  • 100 grame telemea de vaci
  • 50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • frunze de salată verde
  • felii de roșii

Mod de preparare

Mai întâi se prepară umplutura, din ouă fierte tari, telemea de vaci și unt, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aperitiv-pasta-tartinabila-cu-oua-si-telemea-89432.html

După preparare, umplutura se dă 10-15 minute la frigider, ca să se întărească puțin.

Se desfac cu grijă feliile de cașcaval, pentru că sunt foarte fine și se pregătesc pentru rulare. Pe fiecare felie de șuncă se întinde un strat foarte subțire de unt, iar apoi se pun două lingurițe de umplutură și se rulează. Ruloul format se rulează apoi într-o felie de șvaițer. 

Se rulează astfel toate feliile, cu umplutura la interior și se pun pe un platou decorat cu frunze de salată.

Înainte de servire, ar fi bine ca rulourile să stea la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulouri Svaiter" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Postat de RODIMUR

Aperitiv tort, cu oua si lactate

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu...

Citeste continuarea

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Postat de Valclaudia

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.) Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam oul+...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2019, 23:17
Bune la micul dejun
la 01.02.2019, 23:20
Așa este, Tabita...Mulțumesc frumos!
la 02.02.2019, 07:59
Ușor de pregătit, chiar și pentru o dimineață de weekend!
la 02.02.2019, 08:59
Super!
la 02.02.2019, 09:32
Așa este, Miki! Sunt rapide, frumoase și gustoase... Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking