Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
28 Feb 2020 | 3392 vizualizari
Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac

Îmi plac saleurile cu aluat de casă. De această dată, am folosit borș la aluat, au ieșit fragede, ne-au plăcut mult. Am mai folosit borș la alte aluaturi și am fost mulțumită, așa că am zis să-l folosesc și la saleuri. Am pregătit o serie de saleuri răsucite, acestea au ieșit mai crocante, bucuria surorii mele, că ei îi plac așa, noi le mâncăm pe celelalte, mai fragede :)  Sper să vă placă!

Ingrediente

  • 250 g unt;
  • 1 ou L,
  • 160 g smântână;
  • 200 ml borș,
  • 650 g făină (cu tot cu frământat);
  • 1,5 linguriță sare;
  • 10 g praf de copt;
  • 80 g cașcaval ras;
  • Susan, după gust;
  • Mac, după gust,
  • 1 ou mare (sau 2 mici) pentru uns aluatul.

Mod de preparare

 

 

Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Eu am avut nevoie de aprox 650 g făină.

Se întinde aluatul în foaie, se adaugă pe el restul de unt, rupt bucățele.

Se împachetează aluatul ca pe un plic, se întinde iar în foaie, repetând această operațiunea de 4 ori. Apoi se învelește în folie alimentară și se dă la frigider 30 de minute.

 Se preîncălzește cuptorul. Se scoate aluatul de la frigider, se întinde aluatul, cu sucitorul, într-o foaie potrivită ca grosime. Ca să vă faceți o idee, veți obține o foaie de aprox 52 x 50 cm.

Se taie aluatul în fâșii cu un cuțit dat prin făină sau cu o rolă pentru pizza, apoi se unge cu oul bătut bine și se ornează cu cașcaval ras, mac și susan.

 

Se așază saleurile într-o tavă, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc mediu, cam 20 de minute sau până devin aurii, dar nu brune, pentru ca vor se vor usca.

 

Porții: eu am obținut 4 tavi de saleuri.

Timp de pregătire: 1 h

Timp de coacere: 20 min fiecare tavă

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/saleuri-de-casa-cu-bors-cascaval-susan.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Postat de mirela0911

Cartofi cu ciuperci, smantana si cascaval Delaco la cuptor

Se curata cartofii, se taie cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape facuti, se scurg si se lasa deoparte. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la calit in...

Citeste continuarea

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Postat de panacris

Chiftele aplatizate din dovlecei cu sos de smantana

Dovleceii se curăță de cojă și semințe, apoi se rad pe răzătoarea fină ;) Bineînțeles, m-am ajutat de noul membru din familia Zmeilor, răzătoarea de la Delimano ;) (Culmea n-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2020, 16:48
Bune!
la 28.02.2020, 17:06
Îmi place cum arată...!
la 28.02.2020, 17:12
Bune!
la 28.02.2020, 17:21
Bune saleuri
la 28.02.2020, 18:16

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking