Aperitiv saratele Papucei

Postat de trifadalia in Aperitive / Garnituri
21 Apr 2020 | 1438 vizualizari
Aperitiv saratele Papucei

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 150 gr untura
  • 1/2 pachet de drojdie
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de sare
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml ulei
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr sunca afumata
  • 100 gr smantana
  • 200 gr cascaval
  • 1 ceapa micapentru uns aluatul:
  • 1 ou

Mod de preparare

Se amesteca faina cu sarea si cu untura pana se formeaza un aluat foarte sfaramicios.Se  incalzeste laptele in care se adauga si zaharul pana devine caldut in el punandu-se drojdia sfaramata foarte bine si amestecand in el. Se lasa sa se odihneasca 10 minute pentru ca drojdia sa isi faca efectul de dospire. In mijlocul aluatului se face un crater ( o gaura) in care se toarna laptele cu drojia care deja si-a inceput actiunea de dospire (formandu-se niste bilute deasupra laptelui) se adauga si restul ingredientelor ( oul si uleiul), ulei care se pune treptat si se framanta foarte bine pentru cca 20 de minute pentru a se amesteca foarte bine totul. Se lasa la cald timp de o ora sa dospeasca aluatul. 

Intre timp se prepara compozitia si anume ceapa se rade pe razatoarea cu gauri mici si se pune la calit in putin ulei. Pastrama se macina si se adauga peste ceapa calita, iar la final se adauga si smantana, cand este rece compozitia se rade cascavalul in umplutra si se amesteca foarte bine.

Dupa dospirea aluatului, se intinde coca de 1 cm pe masa se iata patrate iar in mijloc se pune umplutura  pe diagonala si marginile din diagonala se suprapun lipindu-se foarte bine intre ele sa nu se desfaca la copt. 

Deasupra se unge cu oul batut si se poate presara desupra diferite seminte( susan, chimen, mac sau char in)

Tava se coace la 160 de grade pentru aproximativ 25 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele Papucei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv cu cabanos

Postat de rocsi_1612

Chec aperitiv cu cabanos

Muschiul file si pastrama le taiem cubulete. Maslinele le taiem rondele. Ardeiul rosu si kapia il curatam de seminte si il taiem bucati potrivite. Luam cateva fire de marar verde, le spalam,...

Citeste continuarea

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Postat de panacris

Ruladă din foietaj cu carne și praz

Aluatul de foeitaj, se lasă la dezghețat.   Ceapa, prazul se curată, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei 3-4 minute, adăugându-se carnea tocată,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2020, 13:21
la 22.04.2020, 13:37
la 22.04.2020, 17:30
Eu doresc doi , a fie cu sot
la 22.04.2020, 22:52
la 23.04.2020, 20:27

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking