Ingrediente
- 400 g faina
- 100 g unt moale
- 140 g de branza compté data pe razatoarea cea mare
- 4 linguri de lapte
- 1 lingurita de sare
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora.
Pe un blat infainat, intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm).
Decupati saratelele, ungeti cu galbenusul batut si presarati deasupra seminte de mac sau chimen, sare mare sau branza rasa.
Puneti-le pe o tava acoperita de hartie de copt. Dati la cuptor, timp de 15 minute.
Lasati-le sa se raceasca complet pe un gril. Serviti ca aperitiv. Le puteti conserva intr-o cutie metalica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele rapide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|