Ingrediente
- 150 g de faina
- 50 g de amidon de porumb (maïzena)
- 1 pachet de praf de copt
- 3 oua
- 80 ml ulei de masline
- 1 iaurt natur - 125 g- l-am folosit apoi ca masura
- 3/4 de masura de lapte
- 12 masline negre fara samburi
- 50 g de rosii uscate
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 40 g de parmezan ras
- 40 g de cascaval ras
- piper
- seminte de mac si de floarea soarelui
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute.
N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi.
Intr-un castron amestecati faina, amidonul si praful de copt.
Adaugati ouale treptat, varsati uleiul si iaurtul. Amestecati bine.
Taiati marunt rosiile uscate si maslinele si adaugati-le in compozitie cu cimbrul uscat.
Puneti parmezanul, cascavalul, piper (sare nu trebuie, totul este sarat) si laptele treptat amestecand.
Varsati compozitia in tavele unse si tapetate cu hartie de copt.
Puneti semintele deasupra (am pus si un pic de rosii uscate).
Dati la cuptorul incalzit 180°C timp de 20 de minute.
Demulati, lasati sa se raceasca si taiati-le in batoane largi de 1,5-2cm.
Foarte bune si rapide de facut !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele rapide din chec sarat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|