Aperitiv scones cu branza si chives

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
17 Apr 2018 | 2774 vizualizari
Aperitiv scones cu branza si chives

Ingrediente

  • 250 grame de făină
  • 30 grame chives
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 200 grame branza rasa (Eu am folosit Gouda maturata; se poate folosi si cascaval)
  • 1 ou
  • 80 ml de smântână
  • Parmezan ras

Mod de preparare

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, sare şi untul tăiat bucăţi.

 Separat se amestecă oul cu smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se adauga branza rasa si chivesul tocat si se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.

 Pe o suprafaţă presărată cu făină, se imparte aluatul in 2, se modelează fiecare bucata sub formă de disc şi se taie fiecare în 6 felii egale.

Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele Se presara Parmezan ras deasupra.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.

 Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scones cu branza si chives" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

Postat de merisor67

Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanos

Mai întâi prăjim cârnații în ulei, apoi îi lăsăm să se răcească și să se scurgă, într-o sită. Între timp pregătim celelalte ingrediente....

Citeste continuarea

Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

Postat de Valclaudia

Budinca de cartofi cu branzeturi si ou la cuptor

Jumatate din cartofi ii spalam cu un burete curat sub jet de apa rece si ii punem la fiert in coaja. Cealata jumatate din cantitatea de cartofi se curata de coaja, se taie betigase (pai) si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2018, 16:03
la 17.04.2018, 17:37
la 17.04.2018, 17:47
Ce bunatate ai facuuuut!
la 17.04.2018, 18:19
Interesant!
la 17.04.2018, 18:19
Buuune!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking