Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)
Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri 4 Feb 2019 | 3586 vizualizari
Shakshouka este o specialitate nord-africană, care a ajuns mâncare națională și în Israel, adusă din țări precum: Tunisia, Algeria și Egipt. Este un preparat foarte popular, constând din ochiuri în sos condimentat de roșii, care se pregătește în mod special pentru un mic dejun tradițional. Această rețetă a fost adusă în Israel odinioară, de evreii magrebieni, sau tunisieni.
În Turcia, există varianta ”Șakșuka”, un preparat în care totuși nu există ouă, ci: vinete, dovlecei, cartofi și iaurt. Și în Spania există o mâncare similară, numită ”Pisto”, preparată ca tocana franțuzească ”Ratatouille” și care se servește cu ouă ochiuri. În Algeria mai există o variantă, numită ”Chakhchoukha”, preparat care nu conține ouă și care se servește cu: gris, vinete, dovlecei și carne de miel.
Inapoi la reteta
|