Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

Postat de ancutsa in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2021 | 2663 vizualizari
Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella

Un aperitiv însorit și aromat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și mirodenii, festiv și simpatic. Retete pascale

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj,
  • 2 linguri ketchup dulce,
  • aprox 100 gr brânză Mozzarella,
  • 6 felii șuncă Pădurea Neagră,
  • 1 ou pentru uns,
  • Un vârf de cuțit oregano uscat,
  • Un vârf de cuțit busuioc uscat,
  • Semințe de susan rumenite, după gust

Mod de preparare

Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea.

Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano.

Presari mozzarella rasă.

Adaugi feliile de șuncă, însă doar pe jumătate din aluat (vei vedea imediat de ce). Așază-le cu marginile petrecute una peste alta.

Acum împaturești aluatul pe jumătate.

Tai aluatul pe lățime, în fâșii late și îl transferi pe hârtie de copt.

Aranjezi aluatul cu mâinile, aducându-l la forma rotundă, ungi cu ou bătut, apoi începi să răsucești fiecare fâșie în parte.

Ungi din nou cu ou pentru ca fâșiile să arate frumos.

Presari semințe de susan și dai aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a crește în volum, apoi încă 20 minute la foc mic pt a se coace bine înăuntru.

Îl poți servi cald sau rece.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Aperitiv drob de pui

Postat de camelia75

Aperitiv drob de pui

1.Spalati ficatul si carnea de pui, apoi le puneti la fiert in oale separate. Dupa ce s-au fiert le scurgeti de apa si le tocati marunt. 2.Puneti ouale la fiert timp de 7 minute. 3.Cat timp...

Citeste continuarea

Shaorma

Postat de CameliaComan

Shaorma

Spalam carnea de pui iar apoi o taiem in fasii lungi. Fasiile de carne nu trebuie sa fie nici prea subtiri, nici prea groase. Punem o lingura de condimente peste carnea de pui. Amestecam. Prajim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2021, 16:59
Ai facut mai multi, ca la ce frig e afara, e nevoie de mai multi
la 29.04.2021, 17:54
Foarte fain!
la 29.04.2021, 18:04
la 29.04.2021, 19:24
la 29.04.2021, 21:14
O idee care-mi place...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking