Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
23 Feb 2018 | 4655 vizualizari
Aperitiv spirale cu branza si masline

Sunt tare bune de pus la pachet, la scoala, la serviciu .... alaturi de o cana cu lapte sau iaurt!  Vazusem la Laura asa ceva si mi-a facut pofta cu ele, asa ca am preparat si eu, cred ca de vreo 3-4 ori de atunci. Multu, Laura! :-*

Ingrediente

  • 500 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • cca 250-300 ml lapte
  • 175 g branza fagaras
  • 100 g telemea sarata
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou
  • 100 g masline negre
  • 1 lgt chimen macinat
  • 1 ou pt uns
  • 1-2 lg lapte

Mod de preparare

Se prepara maiaua. In 100 ml lapte caldut se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze.

Intr-un bol se cerne faina si se adauga pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se adauga maiaua, uleiul si oul. Restul de lapte se incalzeste usor si se toarna peste faina cate putin, in timp ce se amesteca ingredientele din mijloc, incorporand cate putin din faina. Cand se obtine un aluat bun de framantat, se rastoarna pe masa de lucru infainata si se framanta pana se obtine un aluat moale dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

In acest timp se prepara umplutura. Intr-un bol se toarna branza fagaras, se adauga telemeaua data pe razatoare, smantana si oul. Se omogenizeaza bine. Maslinele se taie in bucati mici si se pun peste branza impreuna cu chimenul macinat. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare.

Se imparte aluatul in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa de lucru in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de branza apoi se ruleaza strans. Se taie apoi in felii groase de cca 1,5 cm. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt pastrand o mica distanta intre ele. Se lasa inca 15 minute sa creasca, apoi se ung deasupra cu oul batul cu laptele. 

Se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se scot din cuptor si se acopera cu un prosop curat.

La fel se procexeaza si cu restul aluatului.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv spirale cu branza si masline" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Aperitiv spirale cu branza si masline

Postat de mirela0911

Aperitiv spirale cu branza si masline

Intr-un bol, se cerne faina si se pune sarea. Se adauga ouale, branza si uleiul. Intr-o craticioara, se pune laptele la incalzit, se adauga 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2018, 08:40
bune bune
la 23.02.2018, 08:59
la 23.02.2018, 09:02
Foarte bune! Si eu le-am facut ca si tine, de vreo 2-3 ori )
la 23.02.2018, 09:11
Ce frumos arată!
la 23.02.2018, 10:20
Uite la ea ii face concurenta lui Bivolaru cu spirala......

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking