Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
2 Noi 2017 | 2592 vizualizari
Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry

Tarte si placinte, rumenite si iscusite...titlul provocarii suna bine! :) La ceas de seara cand frigul isi face bine simtita prezenta, parca te imbie cumva sa dai drumul la cuptor, ca sa-ti miroasa in casa a placinte calde, sau de ce nu...a tarte! Una dintre preferatele mele este tarta cu cascaval, asa ca m-am gandit sa va invit sa gustati o feliuta!  

Ingrediente

Blat tarta:

  • 170 gr. faina
  • 115 gr unt gras( 82%)
  • 1 ou mic
  • 1 lingura lapte rece
  • 1 lingura otet( mere)
  • 1 praf de sare
  • faina pentru infainat

Umplutura:

  • 250 gr. cheddar razuit
  • 400 gr. smantana
  • un praf sare
  • 2 oua
  • 1 lingurita turmeric pentru culoare
  • rosii cherry
  • 50 gr. faina

Mod de preparare

Prepararea blatului:

Se cantaresc ingredientele, se amesteca untul rece bucati, cu oul, sarea, faina, laptele si otetul si se omogenizeaza aluatul, apoi se pune la rece timp de 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura, se amesteca smantana cu ouale, cu faina, praful de sare si cu cascavalul cheddar si se omogenizeaza.

Se scoate blatul de la rece, se opreste o mica parte( vezi foto) pentru a forma snururile de decor si se intinde foaia cat tava, pe o suprafata de intins tapetata cu faina.

Tava se unge clasic cu ulei si se tapeteaza cu faina, se asaza foaia de aluat, apoi se pune umplutura.

Deasupra se asaza snururile de aluat si se pun rosiile cherry.

Tarta se coace la 200 de grade C, pana se rumeneste (35 sau 40 de minute).

Tarta se poate taia calda.

Grozav de buna....n-a mai ramas nimic pentru a doua zi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta Cheddar cu rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv trandafiri cu salam

Postat de panacris

Aperitiv trandafiri cu salam

De data asta ajutorul a fost Thor, un robot multifuncțional, am lăsat-o pe MaricicaJr, mașina de preparat pâine, să se mai odihnească. În vasul robotului se cerne făina, se...

Citeste continuarea

Melci cu sunca si cascaval

Postat de Irina

Melci cu sunca si cascaval

Am folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2017, 20:32
Wooow, cat de frumoasa este!! Dar ce gust nemaipomenit trebuie sa aiba!
la 02.11.2017, 20:34
Vreau, dar sa fie fierbinte
la 02.11.2017, 20:50
Foarte buna!
la 02.11.2017, 20:58
Multumesc Rocsi, a iesit minunat! Te pup cu drag!
la 02.11.2017, 20:59
Multumesc Clemisoara...pentru tine mai pun de-o portie!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking