Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
12 Ian 2020 | 4639 vizualizari
Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita

Ne plac brânzeturile, ne place prazul, așa că le-am combinat într-o delicioasă rețetă de Tartă aperitiv.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri apă rece
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 150 gr unt rece
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 400 gr făină
  • Pentru umplutură:
  • 800 gr brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 1 legătură de mărar
  • câteva frunze de busuioc
  • 2 albușuri
  • 1 lingură de smântână
  • roșii cherry
  • ouă de prepeliță
  • 1 fir de praz
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 linguriță ulei
  • puțin oregano uscat

Mod de preparare

Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea.

Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu.

Amestecăm rapid toate aceste ingrediente, încorporând și făina. Frământăm un aluat ferm, adăugând, spre final și apa rece, îl acoperim și îl dăm la rece pentru 20 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Tăiem prazul rondele pe care le călim ușor în puțin unt topit în ulei. Punem și ulei, deoarece untul se va arde, pus simplu.

Întoarcem rondelele de praz de pe o parte pe cealaltă, să se rumenească uniform, apoi le scoatem în alt vas.

Amestecăm cele două tipuri de brânză cu mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.

Adăugăm cele două albușuri, o lingură de smântână și omogenizăm compoziția.

Pornim cuptorul la 180 de grade pentru a coace delicioasa Tartă aperitiv cu brânză și praz.

Scoatem aluatul de la frigider și îl întindem uniform în forma de tartă, atât la bază cât și pe laterale.

Forma mea de tartă are diametrul de 30 cm.

Înțepăm aluatul cu o furculiță din loc în loc și întindem compoziția de brânză, uniform.

Așezăm pe margini rondelele de praz, înfigându-le ușor în compoziția de brânză.

Apoi, tot în formă de horă, înfigem în compoziția de brânză și roșiile cherry.

La centru, vom face mici adâncituri și vom sparge acolo ouăle de prepeliță.

Presărăm puțin oregano pe deasupra și coacem tarta aperitiv pentru 20 de minute, la 180 de grade.

Urmărim ca ouăle să nu se coacă foarte mult, ci să rămână gălbenușul moale.

O lăsăm să se tempereze, o decorăm cu frunze proaspete de busuioc și o porționăm.

O putem servi alături de o cană cu lapte, sau cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branzeturi, legume si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Bilute de cascaval, cu nuca - reteta video

Postat de scortisoara

Bilute de cascaval, cu nuca -  reteta video

Linkul catre reteta video: https://youtu.be/9QTJZUG0Zz4 Radem cascavalul prin razatoarea mica si pastram separat vreo 2 3 linguri din cascavalul ras pentru a inveli bilutele la sfarsit....

Citeste continuarea

Budinca de paine, oua si sunca

Postat de diaconta

Budinca de paine, oua si sunca

Pâinea am taiat-o cubulete. Am batut ouale cu un praf de sare si piper,apoi am adaugat laptele si smântâna,am razuit si o parte de cascaval. Am pus ouale peste bucatile de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2020, 12:43
Foarte gustoasa!
la 12.01.2020, 12:45
Trebuie să fie tare gustoasă, cu praz și ouă de prepeliță...!
la 12.01.2020, 12:49
Foarte buna!
la 12.01.2020, 12:57
Minunat arata!
la 12.01.2020, 13:24
buna buna

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking