Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler

Postat de TAB1TA in Aperitive / Garnituri
28 Ian 2019 | 2348 vizualizari
Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler

Merge perfect ca aperitiv.
Usor de pregatit.

Ingrediente

aluat:
  • 100 g unt/margarina
  • 1-2 oua
  • 250 g faina
  • sare
umplutura:
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • marar
  • ierburi de provence
  • gouda
  • emmentaler

Mod de preparare

Intr-un bol se pun ingredientele pentru aluat si se amesteca bine pana se formeaza o coca destul de tare.

Se pune la frigider pentru aproximativ 30 de minute.


Intre timp pregatim umplutura.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Ciupercile se taie in bucati mai mici si se pun la calit intr-o tigaie impreuna cu ceapa si putin ulei.

Spre sfarsit se adauga mararul, ierburile de provence, sarea si piperul si se mai lasa cateva minute la foc potrivit.

Aluatul se scoate din frigider. Se intinde uniform in forma pentru tarta.

Se umple cu compozitia de ciuperci dupa ce s-a racit.

Deasupra am presarat gouda si emmentaler ras.

Se da la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci, gouda si emmentaler" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cascaval de casa

Postat de Bianca20

Cascaval de casa

  Branza se faramiteaza cu o furculita sau cu mana. Laptele se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga branza si se amesteca pana cand se formeaza zerul. Se strecoara si se pune la...

Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de Pungasa_Rogue

Taci si inghite

Se pun apa, laptele si sarea intr-un tuci, la foc potrivit. Inainte sa inceapa sa clocoteasca, se adauga malaiul treptat si se amesteca energic cu telul. Dupa ce mamaliga a fiert, se adauga untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2019, 22:04
Sună tare bine!
la 28.01.2019, 22:10
Multumesc frumos
la 28.01.2019, 22:17
buna
la 28.01.2019, 22:25
buna
la 28.01.2019, 22:31
Trebuie sa incerc si eu

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking