Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
3 Noi 2017 | 3568 vizualizari
Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori

Tarte si placinte, rumenite si iscusite Aceasta tarta sarata, satioasa si extreeeeem de gustoasa, poate sta la loc de cinste pe o masa festiva, cu familia sau cu prietenii dragi!

Ingrediente

Blat tarta:

  • 140 gr  unt gras (82%)
  • 225 gr faina (plus o mana pentru infainat)
  • 1 ou mare
  • un praf de sare
  • un praf de chimen
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri apa rece( de izvor)

Umplutura:

  • 500 gr. ciuperci champinion
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu varf de faina
  • 4 carnaciori afumati putin rumeniti
  • 10 linguri smantana
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 oua
  • marar
  • sare si piper dupa gust
  • 3 linguri ulei masline

Mod de preparare

Untul rece taiat bucati se amesteca cu faina, oul, smantana, praful de sare si cel de chimen, apoi apa rece si se formeaza un aluat care se infaineaza usor si se tine la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se adauga ceapa tocata, ciupercile taiate feliute, mararul si se soteaza 5 minute.

Ouale se amesteca cu faina, smantana si laptele rece, se toarna totul peste ciuperci, se lasa cateva minute sa se ingroase, apoi dupa ce a dat cateva clocote, se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa la racit compozitia.

Pe o suprafata de intins, eu am infainat usor foaia de copt (pergament) am intins aluatul.

In tava unsa cu ulei si infainata am pus aluatul, lasandu-l usor sa cada peste margine, apoi in mijloc am pus umplutura, deasupra carnaciorii taiati feliute, apoi am adus restul aluatului peste umplutura.

Am copt tarta pana s-a rumenit frumos,in jur de 30 de minute, la 200 de grade C.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si carnaciori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta sarata cu branza si telemea

Postat de mirela0911

Placinta sarata cu branza si telemea

Se lasa foile de placinta sa se dezghete la temperatura camerei. Intr-un vas se pune branza si telemeaua data pe razatoarea mare. Se adauga maslinele negre taiate felii, ardeiul taiat cubulete...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci si nuci

Postat de gurita_ta2005

Tarta cu ciuperci si nuci

Se prepara aluatul: Se amesteca faina cu oul si untul taiat cuburi.Se framanta pana se obtine o compozitie moale,ca de miez de paine.Se pune intr-o folie alimentara si se lasa 30 minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2017, 23:06
Ruxy, as servi o portie zdravana ca are ingrediente pe placul meu! mai putin mararul!
la 03.11.2017, 23:07
Ce tartă apetisantă și gustoasă! Yammi!
la 03.11.2017, 23:18
Mirelusa, chiar ma gandeam ca mararul nu e pe placul tuturor, de aceea am scris sa puneti ce va place multumesc draga mea de vizita si apreciere!
la 03.11.2017, 23:20
Multumesc scumpa Miki cu adevarat a iesit grozav de gustoasa! Imbratisari!
la 03.11.2017, 23:58
Ce bunătate!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking