Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
20 Apr 2018 | 6913 vizualizari
Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

O gustare super, super buna! O tarta delicioasa!

Ingrediente

Aluat:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • ½ lingurita sare

Umplutura:

  • 250 g ricotta
  • 100 g branza feta
  • 100 g frunze baby spanac
  • 3 ciuperci mai mari
  • 3 oua mari
  • 2 linguri ulei
  • sare si piper dupa gust
  • ¼ lingurita nucsoara rasa
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita usturoi granulat
  • 4 linguri mac

Mod de preparare

Se pregateste mai intai aluatul. In apa calduta se dizolva drojdia. In bolul cu faina se amesteca sarea, untul moale si uleiul. Se adauga treptat apa si se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Se mai presara cu faina daca este cazul. Se lasa apoi sa creasca in bolul uns cu ulei, acoperit cu un prosop, intr-un loc caldut.

Intre timp se pregateste umplutura. Se spala spanacul si se opareste cu apa fierbinte pentru 2 minute. Se scurge bine. Se taie ciupercile si se calesc in ulei incins, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, usturoi granulat si oregano uscat. Se lasa 5 minute sa se inmoaie si se scurge zeama lasata. Se lasa apoi deoparte.

Intr-un bol mai mare se bat ouale cu un tel, se sfarama branza feta cu mana, se adauga ricotta si se omogenizeaza bine. Se adauga spanacul. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si nucsoara proaspat rasa.

Se scoate aluatul din bol si se imparte in doua. Din jumatate se intinde o foaie pentru baza tartei, de marimea unei tavi rotunde de 22 cm. Se unge tava cu ulei si se pune aluatul in forma si pe peretii ei. Se rastoarna compozitia de branza si spanac. Se niveleaza usor si se pun deasupra ciupercile.

Din restul de aluat se taie 5 fasii si se modeleaza sub forma de snur, de grosimea unui deget. Se pune macul intr-o farfurie intinsa si se tavalesc snururile de aluat. Daca macul nu se lipeste cum trebuie, se unge aluatul cu putin ulei. Se pun apoi snururile de aluat pe un tocator si se taie cu o foarfeca in zigzag (vezi poza). Se asaza apoi deasupra tartei si se coace la 160 grade pentru 30-40 de minute, pana este inchegata bine si aluatul este usor rumen.

Se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Tartă cu lobodă, ricotta și ciuperci

Postat de CulinaryRainbow

Tartă cu lobodă, ricotta și ciuperci

Pregătim un aluat fraged din toate ingredientele, frământându-le bine. Odată format îl punem la rece, timp în care ne vom ocupa de umplutură. După ce le spălăm,...

Citeste continuarea

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Postat de oanapl

Tarta cu ciuperci, broccoli si ardei

Pentru aluat, tai untul rece in cubulete si il amesteci cu faina si sarea, pana obtii o textura nisipoasa. Adaugi oul batut si amesteci pana se omogenizeaza compozitia. Lasi aluatul la frigider,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2018, 17:16
Foarte bună, cu ingrediente preferate!
la 20.04.2018, 17:54
Si noua ne place
la 20.04.2018, 17:55
la 20.04.2018, 18:32
Delicioasa!
la 20.04.2018, 18:49
Big like! ))

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking