Ingrediente
- Aluat:
- 200 g faina
- 1 lingurita de sare
- 1 ou
- 100 g unt
- Umplutura:
- 700 g dovlecel curatat de coaja si seminte
- 1 ardei capia
- 300 g branza de vaci semisarata
- 2 oua
- putin piper negru macinat
- 2 rosii lunguiete
- o cracuta de rosii cherry
- 3-4 masline
- 50 g cascaval
- Diametru tava: 27 cm
Mod de preparare
Faina, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen care se introduce apoi la frigider.
Cat timp sta aluatul la frigider, se pregateste umplutura.
Dovlecelul curatat de coaja si seminte se spala si se da pe razatoarea cea mare.
Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si se taie marunt.
Intr-o sita mare se pun dovlecelul si ardeiul si se amesteca cu o lingurita de sare. Se lasa la scurs vreo 10-15 minute, pana cand se inmoaie.
Se storc dovlecelul si ardeiul de zeama si se pun intr-un castron impreuna cu branza data pe razatoarea cea mare, ouale si putin piper negru macinat. Se amesteca totul. Se mai poate adauga si putina sare daca branza nu este prea sarata.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se scoate aluatul din frigider si se intinde putin cu ajutorul unui sucitor pe masa de lucru infainata. Se aseaza apoi intr-o tava pentru tarte unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga compozitia cu dovlecel si ardei. Se aseaza pe marginile tartei felii rotunde de rosii, iar in mijloc se pune cracuta de rosii cherry (spalata).
Maslinelor li se scot samburii si se feliaza. Se aseaza cate doua felii de masline printre feliile de rosii. Cascavalul se da pe razatoare si se aseaza printre rosii si masline. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul tartei este copt, iar cascavalul este frumos rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu dovlecel si branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|