Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
20 Mar 2017 | 2957 vizualizari
Aperitiv tarta cu praz si carne tocata

Eiii, numai bună pentru cină și de ce nu, pentru pachețelul de la școală/serviciu! P.S. La provocarea lansată de mine, se pare că Vălurita și Bunica s-au apropiat de răspunsul final ;) Am decis, câștigător final, ValClaudia ;) Bucătăraș, sper că nu te superi că am propus o provocare fulger aici :))), dar mi-am adus aminte de zilele acelea frumoase cu multă hlizeală ;) 

Ingrediente

  • 1 pachet aluat de tartă sărată Linco 
  • 1 tijă praz 
  • 1 bucată ardei kapia roșu 
  • cca. 300 g carne tocată amestec 
  • cca. ½ cană orez 
  • 2 bucăți ouă 
  • ½ bucată ceapă roșie 
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ linguriță curry 
  • ½ linguriță boia de ardei 
  • cca. 50 g brânză rasă 
  • cca. 50 g cașcaval 
  • cca. 50 g smântână 
  • cca. 2 linguri mix de semințe (susan, in, dovleac, floarea soarelui) 

Mod de preparare

Aluatul decongelat se întinde pe foaie de pergament într-o tavă, se înțeapă cu furculița din loc în loc și se pune la copt în cuptorul preîncins cca.  20 de minute, la 180 grade C.

Între timp, se prepară umplutura.

Ceapa roșie securăță, se toacă mărunt și se distuie (se gătește în puțin ulei și apă!) împreună cu orezul, cca. 10 minute la foc mic, apoi se asezonează cu sare, piper, boia și curry, apoi se adaugă la amestecul de carne tocată. Se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele. Prazul curățat și tăiat rondele se călește în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeiul kapia, tocat mărunt, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă amestecul de carne, brânza și cașcavalul ras, ouăle și smântâna, amestecându-se până se înglobează toate ingredientele.

Amestecul obținut se toarnă peste tarta coaptă, se uniformizează, se presară cașcavalul ras și semințele. Tarta se pune la copt în cuptorul preîncins, cca. 15 minute, la foc mediu.

 Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu praz si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pungute cu ciuperci

Postat de sufletista

Aperitiv pungute cu ciuperci

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa....

Citeste continuarea

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Postat de RODIMUR

Aperitiv Shakshouka (Ochiuri in sos condimentat de rosii)

Se curăță ceapa, se taie mărunt și se călește ușor în ulei de măsline. Se adaugă în tigaie ardeiul gras, spălat, curățat și feliat subțire (julienne). Se acoperă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2017, 19:41
la 20.03.2017, 19:49
buna buna
la 20.03.2017, 19:53
la 20.03.2017, 20:05
bun bun
la 20.03.2017, 20:10
Bună o fi fost!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking