Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 g faina
- ¼ lingurita sare
- 125 g unt
- 1 ou
- 3 linguri apa
- Pentru umplutura:
- 9 oua + 1 albus
- 500 g spanac
- 600 g branza de vaci
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 varf nucsoara
- Sare
- piper
- Pentru uns:
- 1 galbenus
- 2 linguri lapte
Mod de preparare
Faina, sarea si untul le amesteci pana obtii un aluat sfaramicios. Bati oul bine si apoi adaugi cele 3 linguri de apa. Pui amestecul de ou in faina si framanti foarte bine. Aduni aluatul intr-o bila pe care o invelesti in folie si o dai la rece pentru o ora.
Intre timp pregatesti umplutura. Speli spanacul bine si il clocotesti pentru 2 minute. Il scurgi bine de apa si apoi il mixezi impreuna cu patrunjelul, mararul, branza si 3 oua + 1 albus. Adaugi nucsoara, sare si piper dupa gust.
Imparti aluatul in doua, intinzi 2 foi si una dintre ele o asezi in tava unsa cu unt, imbracand si peretii. Adaugi umplutura si nivelezi. Cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri faci 6 “cuiburi”. Spargi ouale cu grija si le asezi in aceste cuiburi, 5 pe margine si unul in centru. Acoperi cu cealalta foaie, inlaturand excesul. Din restul de aluat poti sa faci mici ornamente. Ungi tarta cu galbenusul amestecat cu laptele si o introduci in cuptorul preincalzit,pentru 50 de minute, la 180 de grade Celsius, pana se rumeneste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac, branza si oua (Torta Pasqualina)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|