Ingrediente
- 2 foi aluat foietaj
- 500 g spanac
- 250 g ricotta sau branza proaspăta
- 5 oua
- sare
- piper
- 100 g parmezan
Mod de preparare
Aluatul foietaj îl scoatem din frigider sau congelator.
Facem umplutura. Într-o oală, punem apa si sare. Cand da in clocot, adaugam spanacul. Il fierbem 10 minute. Il strecuram. Cand s-a răcit, il măruntim. Intr-un bol, punem spanacul, un ou, ricotta, parmezan, sare, piper dupa gust. Amestecăm bine.
Luăm o forma rotunda de cuptor (22/24 diametrul) , asezam hartie de copt si deasupra punem o foaie de foietaj. Adăugăm umplutura. Facem 4 gauri cu lingura si punem ouale crude inauntru. Acoperim cu o alta foaie de foietaj. Sigilam bine bordurile. Deasupra ungem cu un ou si decoram dupa placere.
Aprindem cuptorul la 200 ° C, cu 10 minute înainte. Bagam tava la cuptor cam 30/40 minute, in functie de cuptorul fiecăruia. Daca se rumenește prea tare deasupra, acoperim cu o folie de aluminiu.
Pofta buna! Se servește cald, dar si rece e foarte bun !
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv torta Pasqualina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|