Trandafiri aperitiv
Postat de panacris
Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...
Citeste continuareaO tarta dichisita si plina de savoare si culoare: tarta cu zucchini, bacon, rosii si muguri de pin. Aluatul tartei este unul fraged, preparat cu unt si faina integrala. Din ingredientele de mai jos am pregatit 2 tavi de tarta aperitiv.
IngredientePt aluatul de tarta:
Mod de prepararePregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte nevoia. Aduna aluatul intr-o bila, aplatizeaz-o si pune aluatul in frigider cat timp pregatesti umplutura. Umplutura: Curata zucchini de coaja partial, apoi taie-i rondele si rondelele in jumatati. Taie baconul si rosiile uscate in cubulete, ceapa fideluta si sfarma branza telemea sau da-o pe razatoare. Pune ceapa la calit rapid in putin ulei de masline, apoi adauga baconul si lasa-le sa se catramelizeze usor. Pune ingredientele pentru umplutura intr-un bol: dovleceii, rosiile uscate, telemea, parmezan, mugurii de pin si ouale. Amesteca ingredientele si adauga sare si busuioc pentru un plus de aroma. Scoate aluatul de tarta din frigider si intinde doua foi, tapeteaza tavile si pune fiecare foaie in cate o tava, aranjand marginile pe peretii tavilor. Pune jumatate de umplutura in fiecare tava, niveleaz-o, apoi decoreaza cu siruri alternative de jumatati de rosii cherry,dovlecei, chives, muguri de pin. Mai presara putin parmezan pe deasupra si da tavile la cuptor pana se rumeneste frumos umplutura. Lasa tarta aperitiv la racit inainte de a o taia. Sa o serviti cu placere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|
Postat de panacris
Cele 2 feluri de ceapă se curăță, se spală și se toacă mărunt, apoi se înăbușesc în puțin ulei, acoperite la foc mic cca. 5 minute. Între timp ciupercile spălate,...
Citeste continuareaPostat de simona72
Aluatul nefiind congelat nu necesita timp de asteptare pentru a fi decongelat. Deci...se scoate aluatul, care este prevazut cu hartie de copt si se intinde cu tot cu hartia de copt, in tava mare a...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|