Ingrediente
- 4 felii pâine toast
- 2 ouă, fierte tari
- 16 felii de salam
- 100 grame de cremă de brânză
- 50-75 grame de unt
- roșii cherry
- măsline fără sâmburi (feliate)
- sare extrafină (opțional)
- verdeață (pentru decor)
Mod de preparare
Ouăle (de preferință, mai mici) se pun cu apă sărată, la fiert, până ce devin tari.
Între timp se înjumătățesc feliile de pâine. Cine dorește, poate să le prăjească, în prealabil.
Se ung jumătățile de felii cu unt, sau cu cremă de brânză și la capetele fiecăreia se pune câte o felie de salam.
Se spală roșiile cherry și se taie feliuțe. Se vor folosi doar cele din vârf, care sunt mai mici.
Când ouăle sunt fierte, se răcesc, se decojesc și se feliază. Se pune câte o feliuță de ou pe mijlocul tartinei și deasupra ei o feliuță de roșie, sau una de măslină, Se îndoaie capetele feliilor de salam, dinspre exterior, spre mijlocul tartinei, ca să intre puțin sub felia de ou și să dea aspectul de papion.
Se păstrează la frigider, până ce se servește.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine Papion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|