Ingrediente
- 500 gr cartofi
- 200 gr brânză telemea, sărată
- 50 gr parmezan
- 1 ou mare, sau 2 medii
- 100 gr făină
- 1 legătură mărar
- 200 ml ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste celelalte ingrediente. Adăugăm și parmezanul ras fin și oul. Omogenizăm compoziția și încorporăm făina. Punem făină doar cât să se lege ușor compoziția, chiar dacă rămâne ușor cursivă. Într-o tigaie adâncă, punem uleiul la încins. Luăm cu lingura, sau cu mâna din compoziție și formăm delicioșii Tocinei de cartofi cu brânză sărată, sub formă de chiftele. Apoi îi scufundăm în uleiul încins. Îi prăjim la foc intens, pentru a nu se îmbiba cu ulei, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc bine. Mărarul este opțional, dar se poate pune pătrunjel verde, busuioc verde, sau ce preferă fiecare. Din cantitatea respectivă, pot ieși aproximativ 8-10 tocinei de cartofi cu brânză sărată. Să vă fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
|