Aperitiv tort, cu oua si lactate

Postat de RODIMUR in Aperitive / Garnituri
9 Mar 2019 | 3564 vizualizari
Aperitiv tort, cu oua si lactate

Suntem în Săptămâna Albă, avem dezlegare la ouă și la produse lactate, așa că pentru Lăsata Secului de brânză, cum este numită în Biserică, ultima zi dinaintea Postului Mare, deci în ”Duminica izgonirii lui Adam din rai”, am decis să fac un tort aperitiv, cu ingredientele permise. Obișnuiesc să fac adeseori torturi aperitiv (este al treilea pe care-l postez aici) iar pe acesta l-am decorat cu legumele apreciate de români, care însoțesc neapărat un meniu cu ouă și brânzeturi. Este vorba de: roșii cherry, ceapă și ardei grași. Tortul, pe care l-am gustat deja, ca să fim siguri că-l terminăm până la intrarea în Post, a fost excelent, complet și consistent, pentru că în afară de felia respectivă, fiecare a primit, odată cu decorul, ”garnitura” necesară. Tortul aperitiv este o idee excelentă, mai ales dacă aveți musafiri.

Ingrediente

  • 1 pâine rotundă
  • Pentru crema de brânză:
  • 200 grame de brânză de burduf
  • 100 grame de unt
  • Pentru crema de ouă:
  • 3-4 ouă fierte tari
  • 100 grame de unt
  • sare fină
  • Pentru decor:
  • 50 grame de cașcaval răzuit
  • 300 grame de cremă de brânză cu verdeață
  • 7-8 roșii cherry
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei capia
  • 1/4 ceapă roșie mică
  • frunze de mărar

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu sare, după gust.

Se mixează bine brânza de burduf cu untul foarte moale, până ce rezultă o pastă omogenă.

Se pregătesc elementele de decor. Se spală și se șterg de apă roșiile cherry, ardeiul gras, ardeiul capia, ceapa și mărarul, după care se taie în formele dorite.

Se taie pâinea în trei foi similare. Pe prima foaie de pâine se întinde crema de brânză, iar apoi se acoperă cu a doua foaie. Se unge a doua foaie cu crema de ouă și se acoperă cu cea de-a treia foaie. 

Se ”îmbracă” tortul aperitiv uniform, cu crema de brânză cu verdețuri, se presară cașcaval răzuit fin și se decorează, după dorință.

Se ține la frigider, cel puțin 30 de minute, înainte de servire și apoi, dacă mai rămâne, până ce se epuizează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort, cu oua si lactate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Placinta cu branza si dovlecel

Postat de merisor67

Placinta cu branza si dovlecel

Curatam dovlecelul de coaja si seminte si il dam pe razatoarea mare sau il trecem prin robot, impreuna cu ceapa, ca in cazul meu.  Amestecam branza cu putin piper si boia de ardei dulce,...

Citeste continuarea

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Postat de RuxyRux

Chiftelute vegetariene cu spanac si parmezan in crusta de susan cu sos alb

Spanacul se fierbe intr-o cana de apa fix 3 minute, se scurge bine intr-o sita, se toaca. Quinoa se spala in cateva ape intr-o sita, se fierbe in doua cani pline cu apa timp de zece minute la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.03.2019, 14:40
la 09.03.2019, 18:58
Ce fain arata 😍😍😍😍
la 09.03.2019, 20:12
Mulțumesc frumos, Găbytza!
la 09.03.2019, 21:43
Este o reteta grozava, chiar si pentru o masa festiva! Bravo!
la 09.03.2019, 22:10
Daaa, Rocsi, torturile aperitiv sunt destinate mai ales meselor festive, pentru că ”dau bine”..! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking