Aperitiv tort de clatite sarate

Postat de costi7hector in Aperitive / Garnituri
15 Oct 2017 | 4397 vizualizari
Aperitiv tort de clatite sarate

Pe ultima suta de metri, am reusit sa folosesc si eu ingredientul secret: ciupercile.

Ingrediente

  • 300 g faina integrala
  • 3 oua
  • 300 ml lapte
  • 300 ml apa
  • 125 ml ulei din care 50 ml pentru prajit
  • un praf de sare
  • 500 g ciuperci
  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 250 g smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 legatura de marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Aluat: Batem ouale cu un praf de sare si adaugam uleiul. Apoi adaugam faina in ploaie si amestecam cu telul. Dupa ce se ingroasa aluatul, il subtiem cu laptele si cu apa, pana obtinem un aluat cu o consistenta lichida. 

Incingem bine o tigaie antiaderenta, apoi o ungem cu ulei si adaugam aluatul cu un polonic, rotind tigaia astfel incat aluatul sa formeze un strat uniform pe toata suprafata tigaii. Cand marginile clatitei devin aurii, o intoarcem pe partea celalata si o lasam pana se rumeneste usor. Repetam procedeul pana terminam aluatul.

Umplutura: Taiem pieptul de pui in bucati potrivite, tocam ceapa si ciupercile. Incingem putin ulei intr-o oala si punem carnea la calit. Dupa ce se albeste, adaugam ceapa si ciupercile, sare si piper, dupa gust. Amestecam si lasam la foc mic pana se evapora apa lasata de ciuperci, apoi adaugam circa 5 linguri de smantana si amestecam. Lasam pe foc pentru inca aproximativ 5-10 minute si oprim focul. Dupa ce se racoreste un pic, blenduim compozitia pana se face o pasta.

Ungem un vas de yena cu putin unt, asezam o clatita, o ungem cu pasta de ciuperci si carne, asezam alta clatita si toa asa, repetam procedeul pana umplem vasul de yena, avand grija ca deasupra sa fie clatita. Radem cascavalul, il amestecam cu smantana ramasa si cu mararul tocat. Amestecul rezultat il punem peste tortul de clatite si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, pentru circa 20 de minute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tort de clatite sarate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Postat de mitinita

Aperitiv placinta cu branza de vaci

Intr-un bol se amesteca cele doua oua si branza de vaci. Se ia o foaie de placinta si se pune din loc in loc compozitie. Se strange foaia sub forma de evantai. Se pune foaia in tava de 32...

Citeste continuarea

Melci cu sunca si cascaval

Postat de Irina

Melci cu sunca si cascaval

Am folosit aluat pentru foietaj congelat, drept care, intai am lasat foaia sa se dezghete. Intre timp am pregatit celelalte ingrediente: am dat cascavalul pe razatoare, am spalat rosia si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.10.2017, 12:12
Munca multa dar ce bun este
la 15.10.2017, 12:45
la 15.10.2017, 13:46
Bun trebuie sa fie!
la 15.10.2017, 13:58
Tocmai am savurat o portie impreuna cu Batchild si a fost delicioasa.
la 15.10.2017, 15:09
Ce de clatinate fraticule.....;-bd;-bd

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking