Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
29 Apr 2009 | 145753 vizualizari
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

Iata o garnitura deosebita, se face destul de repede si e foaaarte buna si delicioasa! Merge de minune cu friptura la gratar sau la cuptor, chiar si cu snitele.

Ingrediente

  • 6 cartofi medii
  • 200 g kaizer
  • o ceapa mare
  • marar proaspat (sau patrunjel)
  • 2 linguri cu unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute.

Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam putin la racit. Apoi ii taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura cu unt si apoi aruncam la rumenit cartofii. Punem sare si piper dupa gust. Ii intoarcem pe toate partile cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame. Cine are talent, poate arunca cu tigaia in sus, eventual sa-i si prinda la loc :). Eu nu ma incumet, sunt cam fricoasa

Bun! Dupa ce s-au rumenit putin ii scoatem intr-un bol.

In aceeasi tigaie punem cealalta lingura cu unt si le facem vant la incins kaizerului si cepei. Dupa procedeul de mai sus, lasam la rumenit, fara sa se arda, ceapa trebuie sa fie moale, nu rumena. La fel, adaugam sare si putin piper.

Punem apoi si cartofii in tigaie, combinam ingredientele frumos, cu ajutorul paletei si apoi presaram marar tocat sau patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura tigaie cu cartofi taranesti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (38)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Costite de porc la tigaie

Postat de luminita20_2006

Costite de porc la tigaie

Se pune in tigaia incinsa foarte putin ulei dupa care costita de porc condimentata cu sare si piper coriandru  se toarna vinul si 50  ml  apa dupa care se pune capacul si se lasa la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2009, 20:38
nesanatos de bun! si mie imi plac mult de tot!
la 29.04.2009, 23:08
la 02.05.2009, 18:51
foarte bun.
la 17.06.2009, 10:30
O minunatie! Chiar aseara am facut si eu. Tare bine a mers cu fripturica la gratar si salata de varza rosie.
la 20.10.2009, 21:46
am facut si eu azi
f gustos

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking