Cartofi taranesti... altfel

Postat de Dya in Mancaruri de legume
21 Feb 2011 | 10898 vizualizari
Cartofi taranesti... altfel

Astazi va prezint una din multele variante (de fapt o alta) de a pregati cartofii taranesti,,,

Ingrediente

  • 1 morcov,
  • 4-5 ciuperci, 
  • 100 gr masline,
  • 1 ardei gras rosu, 
  • 5  cartofi potriviti,
  • 1/2 kg branza si  cascaval,
  • 4-5 oua, 200 ml lapte sau smantana
  • 1/2 kg kaizer sau sunculita afumata,
  • cateva cepe (cea rosie confera o aroma mai buna),
  • condimente (sare, piper).

Mod de preparare

Curatam cartofii si morcovii, ii taiem felii  si ii punem la fiert in apa cu sare (cand ii putem patrunde cu furculita fara a ii sfarama, oprim focul si scurgem cartofii de apa).  Intre timp, taiem ceapa julien, ardeiul, ciupercile si kaizerul/sunculita fasii subtiri si le punem impreuna la calit in ulei (putem adauga sare si piper).
Ungem o tava cu ulei, asezam o parte din feliile de cartofi si morcovi (pana formam un strat cat de cat uniform) peste care punem jumatate din cantitatea de ceapa si kaizer si presaram maslinele si branza  sau cascavalul.
Continuam cu un strat de cartofi, ceapa, kaizer si branza, iar in final, acoperim totul cu un amestec format din oua si lapte/smantana.

Punem tava in cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste totul.

Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi taranesti... altfel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cartofi taranesti altfel

Postat de gurita_ta2005

Cartofi taranesti altfel

Intr-o tigaie wok punem ulei si punem cartofii sa se rumeneasca timp de cateva minute, dupa care ii acoperim cu apa si ii lasam la foc mic sa fiarba. Se adauga si 1 ceasca de vin alb cand sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2011, 11:54
la 21.02.2011, 12:00
Suuuuuper!!!!
la 21.02.2011, 12:29
daca e vb de cartofi...ma bag si eu, evident f buni
la 21.02.2011, 13:39
Si eu ma bag....cartofii sunt buni,si ai tai sunt si frumosi..
la 21.02.2011, 13:48
va multumesc astfel pregatiti au devenit preferatii mei,,,, si nici nu ingrasa

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking