Aperitiv varzari - placinte cu varza

Postat de ladydi in Aperitive / Garnituri
28 Feb 2017 | 3359 vizualizari
Aperitiv varzari - placinte cu varza

Reteta aceasta imi aduce aminte de matusa mea, Susi, din Ardeal, care, intotdeauna cand ne duceam la ea, ne facea aceste varzari. De abia anul trecut, mi-am facut curaj sa incerc sa le fac si mi-au iesit aproape ca ale ei. :)

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 2 oua mici
  • 1 praf de sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 3 linguri ulei
  • 1 varza
  • 1 ceapa (optional)
  • sare
  • piper
  • cimbru.

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut. Punem faina intr-un castron, facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia cu laptele si ouale, amestecam si framantam bine. Punem uleiul, praful de sare si omogenizam compozitia. Asezam aluatul pe masa de lucru si il framantam bine, circa 10 minute. Dupa aceea il punem intr-un bol uns cu ulei si il lasam la dospit 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Cat sta aluaatul la dospit, pregatim umplutura: radem varza, punem sare si lasam 20 de minute sa lase apa. Calim ceapa in ulei incins, adaugam varza stoarsa si calim pana devine translucida. Asezonam cu piper si cimbru si lasam sa se raceasca. Scoatem aluatul din bol, luam o bucatica cam cat un ou de rata si facem o biluta pe care o intindem cu facaletul uns cu un pic de faina. In mijlocul placintei, punem o lingura de umplutura si unim colturile spre mijloc, facand iar o bila pe care o intindem inca odata, cu facaletul usor, avand grija sa nu rupem placinta. Incingem ulei intr-o tigaie, asezam placinta si o lasam circa 3 minute pe fiecare parte, la foc mic spre mediu.

Se pot face si la cuptor: tapetam o tava cu hartie de copt, asezam placintele si dam la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv varzari - placinte cu varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Postat de rocsi_1612

Placinta rulata cu branzeturi si cabanos

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, punem drojdia, sarea, le amestecm cu o lingura. Apa minerala (calduta) o punem treptat, framantam, pana obtinem un aluat elastic, omogen si usor lipicios....

Citeste continuarea

Reteta de pateuri cu branza

Postat de privatelaura

Reteta de pateuri cu branza

Iata cum se prepara Reteta de pateuri cu branza: Mai intai se pregateste aluatul care trebuie sa stea la rece cateva ore. Eu il fac cu o zi inainte sa coc pateurile. Intr-un vas, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.02.2017, 23:03
la 28.02.2017, 23:33
Ce bunatate!
la 01.03.2017, 06:40
Ce bune-s astea!
la 01.03.2017, 06:50
la 01.03.2017, 07:41
Delicioase!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking