Aperitive cu creveti

Postat de silvi0ara in Aperitive / Garnituri
16 Feb 2011 | 9488 vizualizari
Aperitive cu creveti

Ingrediente

 

Pentru crema de branza:

  • 200 gr smantana       
  • 200 gr crema mascarpone
  • 300 ml iaurt mai gras  
  • 2 fire ceapa verde       
  • 1 legatura marar proaspat
  • un varf de cutit boia dulce
  • sare si piper
  • 100 gr somon afumat           
  • 300 gr creveti
  • 1 lingurita unt
  • 1 pachet aluat de foietaj
  • 1 ou pentru uns

 

Mod de preparare

 

Prgatim crema de branza mai intai.
Se amesteca iaurtul cu smantana si crema mascarpone intr-un vas pana se omogenizeaza bine,apoi se pune compozitia intr-un tifon sau o plasa deasa,se leaga  cu o sfoara si se lasa la scurs pana a doua zi.Se desface tifonul, iar crema astfel obtinuta se  amesteca cu mararul,ceapa verde tocata foarte fin,coaja de lamaie ,boiaua si feliile de somon taiate cubulete si condimentam cu sare si piper.

O lasam la frigider sa se intareasca putin.

Intre timp pregatim foitajul. Aluatul de foietaj se lasa la decongelat in frigider.Este de preferat sa il folosim cand este mai rece sa il putem taia dupa forma dorita.

Se intinde foaie de aluat si cu o forma rotunda decupam cerculete in numar egal.Jumatate din ele se decupeaza in mijloc cu o alta forma rotunda, dar mai mica. Cercurile intregi le  aseazam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem ung cu ou batut, iar deasupra se aseaza cate un cerc decupat. Le ungem si pe ele  cu ou.

Se da tava la cuptor in jur de 20 minute, pana se umfla si se rumenesc. Se scot si se lasa la racit. Crema se spriteaza in vol-au-vent-urile racite. Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Apoi pregatim crevetii,care se inabusa in unt cu usturoi 3-4 minute.

Chiar inainte de servire se adauga cate un crevete si ornam cu o feliuta de castravete verde,sau dupa preferinta fiecaruia.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive cu creveti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv cu creveti si icre negre

Postat de Alina26

Aperitiv cu creveti si icre negre

1.Am incins o tigaie cu ulei de masline in care am adaugat creveti congeleti.I-am lasat pana nu a mai ramas nici un pic de apa.I-am lasat la racit. 2.Am taiat painea cu ajutorul unei forme de...

Citeste continuarea

Aperitiv cu avocado

Postat de danakarin

Aperitiv cu avocado

Curatam si spalam ceapa verde, o taiem in feliute subtiri.La fel si ardeiul. Avem grija sa indepartam semintele si nervurile. Pregatim umplutura, amestecind brinza cu ceapa, o lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2011, 16:00
la 16.02.2011, 16:09
la 16.02.2011, 16:10
si eu am avut azi inspiratia sa fac creveti bun aperitiv
la 16.02.2011, 16:14
eeeeeeeeeeei , au sosit si delicateseleee
la 16.02.2011, 16:18
comanligia,asa cum spui,sunt tare buni.

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking