Aperitive pachetele cu ciuperci / mere

Postat de Studenta_la_cratita in Aperitive / Garnituri
12 Mar 2018 | 3424 vizualizari
Aperitive pachetele cu ciuperci / mere

Ingrediente

  • 1 pachet aluat foietaj
  • 1 conserva ciuperci
  • 1 ceapa medie
  • cateva fire marar
  • 1 lgta ulei
  • 3-4 mere
  • 2 lgte zahar brun
  • 1 pahar apa
  • 1 praf sare
  • piper
  • cimbru
  • susan

Mod de preparare

Se lasa aluatul la decongelat.

Ciupercile se toaca marunt (la cutit sau la blender).

Intr-o tigaie se pune putin ulei, se adauga ceapa taiata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga ciupercile. La final de adauga sare, piper. Mai lasam un pic pe foc, apoi stingem si adaugam mararul tocat. Se lasa la racit.

 In varianta cu umplutura dulce:

Merele se rad pe razatoare se se calesc un pic in craticioara. Se lasa la racit.

 Aluatul se taie in patratele. Se pune o lingurita de compozitie pe un patratel (mere sau ciuperci). Se unge pe margini cu apa, pentru aderenta. Se pune alt patratel, care se cresteaza deasupra, iar pe margini se lipeste cu ajutorul unei furculite.

La pateurile cu mere am presarat deasupra zahar brun, la cele cu ciuperci am presarat susan.

Se lasa in cuptorul preincalzit circa 15-20 minute, la foc mediu. Atentie sa nu se arda.

 Merg de minune ca pachetel pentru cel mic sau pentru serviciu!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive pachetele cu ciuperci / mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi Dauphinoise

Postat de ralu_ca

Cartofi Dauphinoise

Cartofii i-am spalat si i-am taiat rondele, apoi ceapa am taiat-o rondele. Intr-o cratita am incins uleiul si am adaugat cartofii si ceapa, am amestecat, am adaugat sare, piper, boia. Am amestecat...

Citeste continuarea

Sufleu de brinza cu legume

Postat de simona72

Sufleu de brinza cu legume

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam treptat galbenurile,apoi 2 linguri smantina, iar la urma faina amestecata cu bicarbonatul, avind grija sa nu se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.03.2018, 15:07
la 12.03.2018, 17:31
Delicioase!
la 12.03.2018, 20:42
Imi plac ambele variante de pachetele!
la 13.03.2018, 08:57

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking