Aperitive pentru masa de Revelion

Postat de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri
31 Dec 2016 | 11209 vizualizari
Aperitive pentru masa de Revelion

Am pregatit diverse aperitive pentru masa de Revelion, printre salate, mezeluri si altele. Imi plac ca-s de efect si gustoase, zic eu, ca doar gustul nu se discuta, e al fiecaruia...si vorba aia '' nu poti sa faci nimic in gustul omului''....:)))))))

Ingrediente

  • Pentru aperitiv cu crema de branza
  • 275 de g aluat foietaj de la Lidl
  • 450 g branza grasa proaspata
  • 120 g unt Pilos 80% grasime
  • 100 g branza de oaie grasa
  • 1 legatura ceapa verde
  • bucatele mici de rosie
  • Pentru aperitiv cu anchoa
  • 65 g foietaj copt (resturi ce mi-au ramas de la aperitivul de sus)
  • 95 g unt Pilos 80% grasime
  • 5-6 bucatele de anchoa ( fiind foarte sarate, nu trebuie sa punem multe)
  • paine neagra
  • masline negre
  • Pentru oua umplute
  • 7 oua fierte
  • 1 si 1/2 cutie pateu scandia de porc
  • 2 linguri maioneza facuta-n casa
  • castraveti si gogosari murati taiati cubulete marunte
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Aperitiv cu crema de branza: intindem aluatul foietaj si cu o forma, nu foarte mare, decupam aluatul, coacem  foietajul, grija mare ca sa nu le bronzam ( pe unele le-am bronzat ca a sunat telefonul). Scoatem foietajul si-l lasam sa se raceasca si ne apucam de crema de branza. Punem in vasul robotului, branza dulce, branza de oaie, untul moale si mixam bine, la final adaugam ceapa verde si mixam din nou pana obtinem o pasta cremoasa. Aceasta crema obtinuta o punem intr-un posh si pe fiecare bucatica de foitaj, spritam crema de branza, decoram cu rosie taiata cubulete mici.

Aperitiv cu anchoa : In vasul robotului, punem restul de foitaj ramas de la primul aperitiv, adaugam untul moale si anchoa si mixam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Decupam din paine neagra floricele, cu ajutorul posh-ului, ornam bucatalele de paine. Deasupra, ornam cu masline negre.

 Oua umplute. Fierbem ouale si le lasam sa se raceasca , apoi le curatam si le taiem jumatati, scoatem galbenusurile. Intr-un castron pasam galbenusurile, adaugam pateul si maioneza, presaram piper si adaugam castravetii si gogosarii taiati cubulete mici, omogenizam si umplem jumatatile de ou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive pentru masa de Revelion" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

Postat de Oana

8 retete de Aperitive pentru masa de Craciun sau Revelion

1. Midinette cu pui si salata de cruditati   2. Felii de bagheta cu ciuperci sote picante   3. Mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry   4. Tartine cu...

Citeste continuarea

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Postat de Constelatialeu

Aperitive, antreuri, mizilicuri, salate, racituri pentru masa de Craciun si Revelion

Toate acestea necesita nu neaparat o tehnica de pregatire, tot ce am avut eu pe masa, mai putin salam, cascaval, sunca sisi si branza, restul sunt pregatite de mine.Iti trebuie vointa, placere si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2016, 17:37
tare gustoase
la 31.12.2016, 18:43
ce dragute sunt... cred ca sunt si bune
la 31.12.2016, 19:12
bune bune
la 31.12.2016, 21:15
la 31.12.2016, 22:20
Super frumoase si de mare efect!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking